Tudtok nekem valami bonyolultabb feladatot irni?
En innen oldogattam, de ezek inkabb matematikailag bonyolultak.
...csak néhány ötlet:
1.: Egy JPEG kép-megjelenítő!
Egy kis segítség:
- Huffman-kódolás
- zigzag-kódolás
- diszkrét koszinusz transzformáció
- Y, chroma blue és red kódolás RGB színtérbe
Jó lenne ha ezt nem a szokásos módon (sequential) tennéd meg, hanem progressive-módon.
...és ha ez megvan, innen már csak egy gondolat választ el az MPEG video-megjelenítőtől...
Kiváncsi vagyok a fejleményekre, de tényleg!
---------------
2.: De ha nem érdekelnek a képek, eljátszhatod ezt zenére is, egy MP3 lejátszó?
ui.: Természetesen nem olyan kép-megjelenítésre gondoltam, vagy zenelejátszóra, amit mások már megírtak és elég ha egy eljárást meghívsz... ...hanem szépen beolvasod JPEG esetében a MARKER-eket a file-ból... stb.stb.
Egy BME-snek ez csak újj-gyakorlat!
---------------------
3.: De ha nem érdekelnek a fenti témák, akkor írhatnál egy operációs rendszert vagy egy 3D-s sandbox játékot...
---------------------
4.: Bár manapság nagyon szeretik a mobiltelefonra való fejlesztést, szóval egy olyan mobilalkalmazást készíthetnél, amely elér az interneten egy oldalt de csak akkor ha előtte bejelentkezel. A felhasználói neveket és jelszavakat egy MySQL adatbázisban tárolhatod. Az oldalról pedig le tudnál tölteni egy mobil-játékot (.apk), amely mondjuk egy olyan autóverseny, amelyet a mobiltelefon egyik szenzorának ("giroszkóp") felhasználásával lehetne irányítani!
------------------
5.: Esetleg veszel egy drón-t amire rászerelsz egy Raspberry Pi-t, amire rákötsz egy HD kamerát és írsz egy olyan programot, ami másodpercenként 25 képet küld a mobiltelefonodra... Pl. lehetne ilyet játszani Budapest légterében, de elég ha megkeresed a közelben lévő legszexisebb nő fürdő(vagy háló)szobájának ablakát... :-)
A feladatokat kombinálhatod is. Hiszen JPEG képmegjelenítőd van, a hangot is rögzitheted a dronnal és az egészet rögzítheted az internetes adatbázisban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!