Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » 25eves vagyok nulla tapasztala...

25eves vagyok nulla tapasztalattal nem talalok munkat, hogyan tovabb?

Figyelt kérdés
Sziasztok elten vegeztem prog infon, fel eve nem talalok munkat magamnak, egyszeruen nem hivnak be allasinterjura, 21eves kezdtem az egyetemet es sikerult 3 ev alatt teljesitenem, de azota semmi..... 25 evesen mar olyan oreg lennek, hogy nem tudnak alkalmazni?
2016. ápr. 12. 14:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
53%
A mekiben mindig van felvétel és csinos bölcsészlányok.
2016. ápr. 12. 14:56
 2/12 SimkoL ***** válasza:

25 évesnek, nulla tapasztalat nem jó ajánlólevél.

Van valami munkád amit csak hobbiból készítettél legalább?

2016. ápr. 12. 15:05
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ahol gyakornokoskodtál, ott nem tudnak segíteni?

Amúgy pedig keress tovább, ez a legfontosabb.

Emellett 2 ötlet:

- csinálj 1-2 értelmes (!) és kidolgozott projektet GitHub-ra (az egyik akár lehet a szakdolid is) - ezzel képezed magad + referenciát gyártasz

- regisztrálj LinkedIn-re (már most), írj be pár buzz word-öt, hogy mihez értesz, és később linkeld majd a GitHub projekteket is. LinkedIn-en nagyon pörögnek a fejvadászok, még úgy is havonta többen keresnek meg, hogy van fix állásom, az új embereket is biztosan figyelik/keresik kulcsszavak alapján.

2016. ápr. 12. 15:17
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Előre szólok: őszinte vélemény következik.

Valóban nem könnyű állást találni, de azért ne felejtsük el, hogy idehaza óriási hiány van informatikusokból. Ha az isten háta mögött laksz, és nem tudsz, vagy nem akarsz utazni vagy költözni, az tényleg rontja az esélyeket, de ha nincs ilyen téren probléma, akkor viszont egy jó informatikusnak még pályakezdőként is nagyon jók az esélyei.

Én itt inkább más problémákra gyanakodnék.

Az első, amin megakadt a szemem, az a gyatra mondatszerkesztés. Tudom, biztos neked is méregdrága telód van, amin nincsenek ékezetek, vagy annyira menő vagy, hogy te angol billentyűzetet használsz, és nem is hallottál róla, hogy ettől még a kiosztást át lehet állítani, stb. Nem is ez a lényeg. Igénytelenség, ha valaki 4 sort nem képes rendesen megírni, de vannak itt más gondok is. Ahelyett, hogy egy sokszorosan összetett tagmondatot núyjtogatnál, inkább tagold több, kisebb mondatba a mondandódat! Ha az önéletrajzodat is így csapod össze, ne csodálkozz, ha vissza sem hívnak! Tudom, hogy ez felszínes előítélet, de első körben általában a felszín alapján ítélnek.

Attól, hogy elvégeztél egy egyetemet, még nem leszel programozó. Fel tudsz mutatni valami értékelhető munkát, ami a tiéd? Melyik részterület az, amiben igazán jónak érzed magad?

Ha valaki programozóként kicsit is kompetens, akkor fel tudja találni magát. A jó hír, hogy ezen persze lehet fejleszteni. Programozó vagy, logikus gondolkodással, az pedig nem csak az iskolapadban segít ám!

2016. ápr. 12. 15:17
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogok másokat megismételni, de ha be se hívnak friss végzősként junior állásinterjúkra, akkor vagy rossz helyen keresel állást, vagy az önéletrajzoddal bajok vannak, például hogy igénytelen. Még az sem lenne túl nagy baj hogy nem tartalmaz érdemi információt ha látszik hogy igényesen van összerakva, hiszen a junior állások nem arról szolnak hogy sok tapasztalatod legyen és úgy is interjún derül ki hogy mennyit tudsz.

Voltál állásbörzén (márciusban volt HVG és BME is)? Beszélgettél a kiállítókkal? Megmutattad az önéletrajzod? Mit szóltak róla? Ha visszaírtak a cégek hogy nem hívnak be, megkérdezted bármelyiktől is az okát hogy tudják belőle okulni?

2016. ápr. 12. 15:48
 6/12 anonim ***** válasza:

1) szerintem készíts néhány protoflio projektet

2) ha készítesz felhasználót a Visiual sutido oldalan

6 hoanpra teljeskoru hozzaferest kapsz a

[link] oldara es ezzel egyut a digital tutors ra is

Rengeteg kurzus es példaprojekt van rajta.

Akkor ott van a [link]

2016. ápr. 12. 15:52
 7/12 anonim ***** válasza:
2016. ápr. 12. 15:53
 8/12 anonim ***** válasza:

Nekem ez alapján úgy tűnik, hogy most már csak 3 hónap

"I am glad to tell you that until December 31st, You can get a free 6 months subscription to the full Pluralsight Library in order to learn those skills in the new year! If you see this blog post after December 31st , you should still be able to get a 3 month subscription!"

Ettől függetlenül persze jó ötlet, sok, nagyon jó minőségű tutorialjuk van.

2016. ápr. 12. 16:49
 9/12 anonim ***** válasza:
en februárban aktiváltam es kaptam 6 hónapot
2016. ápr. 12. 17:33
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

1. Próbáld meg valakivel átíratni az önéletrajzod, hátha szebb lesz.

2. Tapasztalatnak írd be a diplomamunkád. Írd be az összes betűszót, amit valaha is hallottál. Írd be a legkomplexebb programokat, amikkel dolgoztál.

Álatlában a cégeknél először valami hr-es olvassa az önéletrajzod, először őket kell elkápráztatni.

3. Keress open-source valamit ami az érdeklődési körödbe vág, és próbálj bekapcsolódni a fejlesztésbe bugfix-szel, feature-rel. Ha máshogy, nem írj dokumentációt, vagy fordítás

4. Indíts saját nyílt forrású projektet valami témában, ami érdekel. Írj Todo appot valamilyen nyelven, csak hogy lássák, hogyan strukturálod a kódot, mennyire olvasható, építs robotot, és csinálj hozzá blogot, garázdálkodj RaspberryPi-al, ez elég olcsó ketyere, stb.

5. Ne hagyd abba a tanulást. Szerezz elismervényt a Courserán, Udacity-n, hogy lássák, nem csak a papír miatt csináltad, hanem passzióból programozol! Plusz a Udacity-n ha elindulsz android vonalon pár hónap alatt lehet pár appod a google play store-on.

6. Ha nem tudod, tanulj gradle-t, unit test-et, TDD-t. Ezeknek az alapjait otthon is meg tudod tanulni.

7. Az életkorod nem számít. Egyébként sem vagy köteles megadni nekik ilyen személyes adatot. Inkább az a baj, hogy ronda az önéletrajzod.

8. Próbálkozz az epam-nál, kemény az interjú, de ott mindig keresnek java-sokat.

A legfontosabb: kitartás!

2016. ápr. 12. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!