Junior interjúkon milyen nehézségű algoritmusokat szoktak kérni?
Interjún még nemigen találkoztam olyannal, hogy algoritmusokat kértek volna. Amit fel szoktak mérni azok inkább alapvetőbb nyelvi ismereteid, technológiai ismereteid (keretrendszerek, verziókövető rendszerek, meg amit még az adott helyen használnak, és kapcsolatba kerülhetsz vele, mondjuk adatbázis ismeretek), illetve az általános problémamegoldó képességed. Utóbbira én pl megkaptam már a Die hard 3 híres vizeskannás feladványát is. Felmérik a szakmai tudásodon felül a személyiséged is, a hozzáállásodat a problémákhoz, mennyire méred fel jól egy feladat nehézségét, stb. Egy ismerősöm például azt az érdekes feladatot kapta, hogy megkérdezték tőle, hány házat tudna rajzolni fél perc alatt. Majd fél percig házakat rajzoltattak vele. Majd újra. És újra. És egy jó 10 percig újra és újra házakat rajzoltattak vele :D
Szóval az elemi algoritmusok ismerete jó dolog, meg hasznos, de állásinterjún nemigen fogják ezt kérdezni.
Kb. miden 3-ik helyen talakozhatsz valami algoritmusos feladvánnyal tapasztalataim szerint.
De en is kaptam olyan rajzolós baromságokat, hogy száradjanak el.....
Minimum egy buborék rendezést tudj, mert ha nem is konkrétan azt kapod, de valami hasonló feladatba könnyen belefuthatsz.
Nekem a jelenlegi munkahelyemen konkrétan egy merge-sortot kellet implementálnom. Mondták, hogy ez juniornak rohadt nehéz, ilyet elég ritkán kérnek.
Én se gondolom, hogy ez lenne a legfontosabb, de ha neked az, akkor ezeket tudd:
-beszúrásos rendezés (azért írom ezt, mert szerintem egyszerűbb, mint a buborék, de az is jó)
-mit jelent az, hogy összehasonlításos rendezés, meg hogy léteznek olyanok, amikben ez nincs
-esetleg a jellemző bonyolultságokat (komplexitás)
-bináris keresés (codekata :D)
-szélességi, mélységi bejárás (gráfok)
De ahogy látom ezek mind szerepelnek többé kevésbé az oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!