Hogyan tanulhatnám meg egyszerűen a php-t?
Már elég régóta érdekel a téma egy két könyvet is elolvastam ilyen pl a php 24 ora alatt, de ez gagyi. Én inkább úgy tanulom meg a dolgokat, hogy látom olvasni amúgy sem szeretek!
De nehogy azt higgyétek, hogy ehhez sík hülye vagyok mivel sa:mp(videojáték a pawnoo nyelvet) és a Virtual Basic Script (VBS) nyelvét is 1-2 nap alatt elsajátítottam!
Ha szeretnéd nézd meg egyik munkám pl a sampforum ban linket nem tudok adni mivel már rég nem érdekel a pawnoo nyelve! Na de ide visszatérve honnan és hogy
Tanulhatnám meg (egy ilyesmi oldalról lenne szó gtagames.hu) még egyszerűbbről. Ez most a sa:mp rol jutott eszembe! Linkeket szeretnék köszönöm!
's a Virtual Basic Script (VBS) nyelvét is 1-2 nap alatt elsajátítottam! ' :)
Ha a VBS ilyen jól megy, a PHP már szinte semmi mellette, mivel a VBS-hez illik tisztában lenni a Windows-al. Gondolom kisujjból megy a WMI és egyéb win-es nyalánkság.
'Valódi' programozói ismeretekkel egyik nyelv sem nehéz. Általában minden programozónak, aki több nyelvet ismer, van egy preferált nyelve, abban gondolkodik, tervez és a kivitelezésnél ez előnyben részesített nyelvről 'fordítja' a megadott nyelvre a programot.
A srcipt nyelvekkel is lehet 'nagyot' alkotni, de ahhoz hónapok, évek tapasztalata kell, hogy az adott lehetőségeket maximálisan kihasználd.
A PHP nagyon egyszerű nyelv, de mint ahogy írták is magában nem elég. HTML, CSS, SQL ismeretek nélkül semmire sem mész.
De hajrá, ha te ilyen zseni vagy és a PHP 24 óra alatt neked már gagyi kismillió oldal áll a rendelkezésedre.
Néha majd számolj be hol tartasz :)
tutorialok:
doksi:
Egyszerűen semmiképp nem lehet elsajátítani a php-t, legfeljebb az alapjait. Ahogy előttem is írták, ehhez a szerveroldali nyelvhez szükség lesz nem kevés html, és css tudásra is.
Sokan azt hiszik, hogy a php egy egyszerűen tanulható scriptnyelv, de ők valószínűleg az alapokon túl soha nem merészkedtek.
Mindenesetre a fenti linkekről jó alapozást lehet szerezni a nyelvhez. A haladó szintű technikákat is meg lehet szerezni sok utánajárással és kitartó munkával, a magas szintű programozáshoz viszont már jó ha van egy mentor, vagy egy olyan állás, ahol bevezetnek a php mélyebb rejtelmeibe.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!