Miben kéne megírnom, és kb hogy nézne ki? (bővebben lent)
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szeretnék írni egy olyan programot, ami lement egy bizonyos fájlt 5 másodpercenként ftp-ről, majd egy kis ablakban kiírja a fájl tartalmát.
Ez a fájl .log formátumú, és csak szöveg lenne benne.
Az FTP felhasználóneves, és kódos.
Ezt miben kéne megírni? Basic, C vagy C++, vagy java?
Ha van ötletetek esetleg magához a programhoz, akkor azt írjátok le pls :) Köszönöm előre is a válaszokat!:)
De mégis... Teszteltem is, működik is:
Vacsizok :), de nemsokára kész az univerzális változata is, ami menti a beállításokat, elrejthető a beállítás, stb....
Lehet még jó lesz valamire :)
C++ nyelven Qt frameworkel is pár sor az egész.
http://data pont hu/get/9608057/AutoFtpDownloader.exe
Nem statikusan van linkelve így nem fog elindulni a dll nélkül, de ha épp fenn van a TeamSpeak behúzhatod a mappájába mert ott vannak amik kellenek hozzá :D
@SimkoL:
Azért engem érdekelne a forrás is, ha lehet, Delphi-specifikus komponensek nélkül, hogy Lazarusban is ki tudjam próbálni. Fogalmam sincs, mit kezdenék vele, de biztosan tanulságos volna.
Az Indy van Lazarus alatt is van, elég a 9-es
és ha befejezem teljesen - most írom az ini-be mentést - akkor felrakom az egész forrást.
Közben kaptam egy privátot, egy kicsit szakmába vágó, az akarom most megcsinálni.
Itt a program, ez már menti a beállításokat is, a jelszót kivéve :), 'kiikszelés' után lemegy a system tray-be. Az ottani menüből lehet bekapcsolni az ablakokat: Beállítások, File, Errors és bezárni az alkalmazást.
[link] 204 288 byte a mérete, nem igényel semmit.
tabaki kollégának vagy ha még esetleg érdekel valakit a forráskód:
egy TThreadedTimer nevű komponens is van benne - szerintem telepíthető Lazarus alá, nincs benne semmi különleges, csak külön szálon fut az onTimer. Nem tudom a Lazarus TIdleTimer-e nem-e ugyanaz ??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!