Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ez az egyszerű játék, hogy...

Ez az egyszerű játék, hogy nézne ki Pascalban?

Figyelt kérdés

[link]

Mármint az alap működése(mert ugye a pascalban nem lehet grafikus megjelenítést)

2014. márc. 28. 20:16
1 2
 1/11 Tengor ***** válasza:
58%

Pascalban lehet grafikus megjelenítést csinálni.

A játék nem lenne túl bonyolult. Kell egy tömb, amiben az értékek vannak. Minden körben bekéred a mozgást majd annak megfelelően mozgatod a tábla értékeit, dobálsz fel új értékeket.

2014. márc. 28. 20:19
 2/11 Tengor ***** válasza:
62%
Ááááh ez király. Meg is írom Pythonban :D
2014. márc. 28. 20:20
 3/11 A kérdező kommentje:

:)

és , hogy generáljak véletlen számokat , úgy hogy azokat csak a páros számokból válassza ki?(ez lenne pl a B, és az a és a B is alapból 2-ről indul->tehát 2-nél kisebb egyik se legyen) és hogy ha A=B-vel, akkor összeadja ha nem akkor ne csináljon semmit, és ha sikerül összeadni, akkor onnantól az összeadott érték legyen az A és h "örökké" fusson a program én for ciklusra gondoltam

2014. márc. 28. 20:26
 4/11 Tengor ***** válasza:
58%
A táblára mindig csak 2-est dob le. A táblán elfoglalt hely a véletlen.
2014. márc. 28. 20:28
 5/11 A kérdező kommentje:
Pythonban majd leírnád ide is? :)
2014. márc. 28. 20:28
 6/11 Tengor ***** válasza:
58%
Persze. Rosszul mondtam: tényleg dob páros számokat is a táblára, sőt nem is csak párosakat, hanem a kettő hatványait (2,4,8,...). Azt úgy könnyű generálni, hogy generálsz egy randomot, mondjuk 1 és 5 között és ezt teszed meg kettő kitevőjének(2^1, 2^2, 2^3...)
2014. márc. 28. 20:32
 7/11 A kérdező kommentje:
:) Rendben köszi...és egyébként Pascalban konkrétan , hogy kellene megcsinálni?
2014. márc. 28. 20:42
 8/11 Tengor ***** válasza:
58%

Haladj kis lépésekben:

Csináld meg a tömböt és írasd ki

Csináld meg a mozgatás szabályokat (nem triviális), szerintem ez a legbonyolultabb része

Csináld meg a random szám feldobását a táblára

Csináld meg a pontszámítást

Drótozd össze a lépéseket

2014. márc. 28. 20:53
 9/11 Tengor ***** válasza:

[link]

Itt a Python kód első verziója. Kezeli a lépéseket, számolja a pontokat.

Mindössze a legvégső ellenőrzés nincs még benne. Az sem nehéz (nincs 0 a táblán és nincs egymás alatt-mellet két egyforma szám), de kell valami új a v0.2-es verzióba is :D

2014. márc. 29. 00:58
 10/11 A kérdező kommentje:
egymás mellé és alá is rakhat be ugyanolyat
2014. márc. 29. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!