Meg tudnátok nekem mondani hogy a Mű-Egyetem Villamosmérnök és Programozó karán melyik szakot szokták programozó matematikus képzésnek nevezni és, melyik szakon van tényleg a legtöbb programozás? Értsd: honlap, játék, és bármilyen program
A programozás csak egy eszköz.
A BME (vigyázat) >elméleti műszaki< ismeretanyagot tanít, és ehhez oktatják kapcsolódóan a programozást, műszaki problémák megoldásához.
BME-n végeztem Mérnök informatikus szakon (BSc-t s MSc-t is, de még az átszervezés előtt), és weblap/játékfejlesztés törzsanyagban nem igazán szerepelt (most az 1-2 laboron előforduló XHTML-es bohóckodást nem venném ennek). Azaz csak választható tárgyak keretén lehetett ezekkel találkozni, de azt meg tetszőleges karról lehet hallgatni...
Ami játékfejlesztéshez a legközelebbi volt, az a Számítógépes grafika című tárgy, ahol is végső soron "kisházifeladatként" játékot kellett végül összerakni, de itt is csak az elméleti alapokat ismertették - de azt rendkívül alaposan, mégha absztrakt módon is - az előadáson.
Egyébként meg "legtöbb programozás" rajtad múlik: ezt úgyis otthon, a monitor félhomályában fogod gyakorolni egyetem alatt is.
"és weblap/játékfejlesztés törzsanyagban nem igazán szerepelt"
Már van ilyen. Még ha nem is a BME-n, hanem valamelyik vidéki egyetemen. Sokszoros a túljelentkezés, annak ellenére, hogy full retró anyagra (2D) épül az egész.
Na vazze!
Játékfejlesztés
A tantárgy angol neve: Game Development
Adatlap utolsó módosítása: 2010. április 8.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Villamosmérnöki és Informatikai Kar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!