Ti miben fejlesztenétek egy ilyen pici pályaszerkesztőt?
Egy pici játékot készítek hobbiból és ehhez először csinálok egy "pálya generátort".
Maga a pálya hatszög alakú mezőkből áll és én adom meg a sorok illetve oszlopok számát és azt is, hogy mekkora legyen egy mező.
Egy mező több különböző hátteret is fel vehet pl rét,tó, szikla, fa stb.
Ti miben készítenétek el ezt? Mit ajánlotok?
Először javascript/jquerry-vel próbálkoztam, de több probléma is előjött pl nem tudtam elmenteni a pályát amit készítettem. Megpróbáltam canvas-sel majd svg készítésével, de itt sem sikerült.
Most azon gondolkozom, hogy megpróbálom c++/GUI segítségével.
Ti mit ajánlotok?
Nem könnyű kérdés, mert a válasz rá igazából "bármivel".
Miben fejleszted a játékot? Magától adódó azzal megcsinálni a pályagenerátort is.
Ha JS/jQuery, akkor is megoldható a mentés ilyen-olyan módon, de ezesetben célszerűbb valamilyen általános célú nyelv segítségét igénybevenni, ezek közül azonban tényleg bármelyik megfelel a célnak.
GUI erősen ajánlott, de érdemes meghagyni a "forrásszintű" módosítás lehetőségét is.
Kicsit visszakanyarodva, JS esetén az eredményt pl. "exportálhatod" egy textarea-ba, ahonnan ki tudod másolni és elmenteni fájlba. Kézenfekvő formátum a JSON.
Sosem próbáltam, de szembe jött velem, ahogy ezen a kérdésen gondolkodtam.
Abban, amihez értek.
Mondjuk ha addig váltogatod a nyelveket, amíg találsz egyet, amiben el tudod menteni, hát van egy rossz hírem...
:) Közben én is elkészítettem a magamét. Javascript segítségével egy .html-t készítek vele és svg grafikaként rajzolja a mezőket.
Menteni is tudok már :), ami külön öröm.
Viszont az svg-be nemtudok képet rakni háttérként. Egyszerűen a fill atributumba nem jelenik meg a kép.
Így csak háttérszínekkel tudom jelölni, hogy pl az egyes mezők aze erdőt, tavat ábrázolnak.
Tudtok erről valamit?
Kézenfekvő megoldás
a) betenni a képet és fölérakni az SVG-t (position:absolute és z-index)
b) canvasra kirajzolni az egészet (illenék), előbb a hátteret, majd a többit, ahogy kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!