Mit fejlesztenétek ezen a konfiguráción először/mostanság? Ti milyen gyakran fejlesztitek a gépeteket/milyen összegben?
ASUS H97-PLUS
i5-4690 (+ CM Hyper 212 EVO)
ASUS R9 290X DirectCU II OC
2x4GB Corsair Vengeance RAM
Samsung 840 EVO 250GB
WD 1TB Black
LG ODD
FSP Raider 650W
Gigabyte GZ-X7 ház (csak a két alap 12 centis venti van benne)
A gép 1 éves. Olykor tapasztalok enyhe túlmelegedést (bizonyos játékokban a videokártya 88 fok köré melegszik), de nem tudom, egy jobban szellőző ház megoldaná-e (a mostaniba nem igen tudok több ventit rakni).
Szeretnék a közeljövőben i7-re váltani, feltéve, hogy el tudom adni az i5-öt. Megéri még i7-4790-re váltani, vagy inkább várjak 1-2 évet, és teljes generációváltással többre mennék?
Szemezgetek az NZXT Source 340 házzal is, csakhogy abba a DVD-írómat nem tudom beletenni (igaz, nagyon nem is használom). Szívesen fogadnék tippeket jól szellőző házra.
i7-re kb. fölösleges váltani, viszonylag kevés alkalmazás használ 8 szálat, legtöbb esetben a 4790 ugyanolyan gyors lenne,mint a 4690.
S340 teljesen jó ház, ilyen olcsó "vasházat" nem igazán lehet kapni, elsősorban az egyszerű, letisztult dizájnja miatt. Mivel ki vannak belőle hajigálva a felesleges alkatrészek (pl optikai hely), ezért a szellőzése is sokkal jobb, mint rivális társaié.
Ha tetszik a ház és megelégszel azokkal a dolgokkal, amiket kínál, akkor mindenképpen megéri.
i5-i7 játékok szempontjából ugyanaz, arra a felhasználásra felesleges váltani. Illetve a fejlesztés is felhasználás függő, mert összességében teljesen korrekt.
Videószerkesztés miatt váltanék első sorban i7-re. Persze, az egyedüli tapasztalatom egy gyenge, 3. gen mobil i7-tel van a laptopomból, aminek a teljesítményét simán hozza asztali szempontból a mostani i5-4690-em, pl. Sony Vegasban.
A házzal kapcsolatos tanácsokat köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!