Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit fejlesztenétek ezen a...

Mit fejlesztenétek ezen a konfiguráción először/mostanság? Ti milyen gyakran fejlesztitek a gépeteket/milyen összegben?

Figyelt kérdés

ASUS H97-PLUS

i5-4690 (+ CM Hyper 212 EVO)

ASUS R9 290X DirectCU II OC

2x4GB Corsair Vengeance RAM

Samsung 840 EVO 250GB

WD 1TB Black

LG ODD

FSP Raider 650W

Gigabyte GZ-X7 ház (csak a két alap 12 centis venti van benne)

A gép 1 éves. Olykor tapasztalok enyhe túlmelegedést (bizonyos játékokban a videokártya 88 fok köré melegszik), de nem tudom, egy jobban szellőző ház megoldaná-e (a mostaniba nem igen tudok több ventit rakni).

Szeretnék a közeljövőben i7-re váltani, feltéve, hogy el tudom adni az i5-öt. Megéri még i7-4790-re váltani, vagy inkább várjak 1-2 évet, és teljes generációváltással többre mennék?

Szemezgetek az NZXT Source 340 házzal is, csakhogy abba a DVD-írómat nem tudom beletenni (igaz, nagyon nem is használom). Szívesen fogadnék tippeket jól szellőző házra.

2015. nov. 26. 03:02
 1/5 BM-Striker ***** válasza:

i7-re kb. fölösleges váltani, viszonylag kevés alkalmazás használ 8 szálat, legtöbb esetben a 4790 ugyanolyan gyors lenne,mint a 4690.

[link]

2015. nov. 26. 03:12
 2/5 anonim ***** válasza:

S340 teljesen jó ház, ilyen olcsó "vasházat" nem igazán lehet kapni, elsősorban az egyszerű, letisztult dizájnja miatt. Mivel ki vannak belőle hajigálva a felesleges alkatrészek (pl optikai hely), ezért a szellőzése is sokkal jobb, mint rivális társaié.

Ha tetszik a ház és megelégszel azokkal a dolgokkal, amiket kínál, akkor mindenképpen megéri.

i5-i7 játékok szempontjából ugyanaz, arra a felhasználásra felesleges váltani. Illetve a fejlesztés is felhasználás függő, mert összességében teljesen korrekt.

2015. nov. 26. 03:17
 3/5 A kérdező kommentje:

Videószerkesztés miatt váltanék első sorban i7-re. Persze, az egyedüli tapasztalatom egy gyenge, 3. gen mobil i7-tel van a laptopomból, aminek a teljesítményét simán hozza asztali szempontból a mostani i5-4690-em, pl. Sony Vegasban.

A házzal kapcsolatos tanácsokat köszönöm.

2015. nov. 26. 03:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Esetleg takaritani, pasztázni szoktad?
2015. nov. 26. 06:42
 5/5 Gábor_79 ***** válasza:
Havi 21 esetleg 30 ropit tudtam fejleszteni, de azt meg nem tudom beadagolni, hogy mondjuk 3 hónap alatt 60-at vagy többet költsek egy komolyabb cuccra (persze nem anyukámnál). Izmos videókártyára éppen nincs is szükségem, de egy i7-et szeretnék, de szintén felesleges számomra. Az elit hangcuccokra se gerjedek. Erős a késztetés érzek a vásárlásra, de nem fér semmi már a házamba. A használt cuccok eladásával sem volt szerencsém eddig, azért sem olyan gördülékeny a csere.
2015. nov. 26. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!