Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért nincsen a programozási...

Miért nincsen a programozási nyelveknek szótáruk, fordítójuk?

Figyelt kérdés

Most komolyan, benne van, hogy NYELV.

A nyelvhez kéne szótár is, nem? Egyik programozási nyelv honlapján sincs pdf vagy txt fájl ami letölthető vagy egy fordító. Vagy hogyan kell egy programozási nyelvet megtanulni?

Az ok hogy vannak oktató cuccok de ott elemek gyakorlati használatát tanítják, nekem olyan kéne hogy mondjuk egy angol szó vagy parancs, esetleg szókapcsolat és mellette a programozási nyelvben használt neki megfelelő elem.

Hogyan tanulnak az emberek programozni? Hogy elsajátítják a "szavakat", hogy megtanulják melyik elem melyik szót jelöli. Vagy máshogy kell elképzelni? Most komolyan.

Mert a programozást azt mindenki egy külön nyelvnek tekinti. Vagy van programozái nyelv szótár? Java, C és brainfuck érdekelne. Vagy hogyan kell elképzelni egy programozási nyelvet, hogyan kell megtanulni, ha nem szóról szóra? Ilyenekre gondolok mint pl. * = times vagy cout = say out.

És mindet leírni. Apropó, programozási nyelv fordítóról sem hallottam még, pedig úgy egy programozást soha nem tanult ember is tudna egy programot írni, ha ért matekul, nem irodalmi műveket ír a fordítóba tehát a matek nyelvén, mondjuk beírja hogy say out hello, input number, input number times 6 say out imput number times 6...blahblah. Még nem láttam C++ - angol / magyar fordítót. Ilyen miért nincs? Minden nyelvhez van már szinte fordító. És a szótár, ha van, kérhetnék linket, amiben egy adott nyelvben létező összes elem, kifejezés, szókapcsolat, parancs, esetleg művelet, meg egyedülálló ilyen egykarakteres izék pl. *.

2016. márc. 4. 16:01
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Én olyanra gondoltam inkább, hogy szó - szó a másik nyelven.

cout | say out

Valahogy így: [link]

És ha van c++11 vagy mi, akkor java, vagy sima c++ hoz miért nincs, ha 10× közismertebb nyelv?

2016. márc. 4. 16:55
 12/24 anonim ***** válasza:

:)

A c++11 a "sima" c++.

A 11 azt jelenti, hogy a nyelv 2011-es verziója. Mert hát, ezeket bővítik, olykor.

De olyan szótár is van, amire te gondolsz.

Mellesleg, 60-70 szót bárki ki tud szótárazni, nem kell hozzá sem sok idő, sem akadémikusi felkészültség.

2016. márc. 4. 16:59
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Miből is áll egy nyelv?

Áll szavakból, kifejezésekből.

Áll az őket összekapcsoló nyelvtani szabályokból.

Egy programozási nyelv is lényegében hasonló, áll 'szavakból', azaz a nyelv által értelmezett utasításokból, és áll "nyelvtani szabályokból", ami a különböző szintaktikai és szemantikai szabályokból.

És ahogy a magyar helyesírási szótár leírja a magyar nyelv kifejezéseit, és alkalmazott nyelvtani szabályait, úgy egy nyelv dokumentációja is leírja az utasításkészletét, és annak használati

De ennyi. A természetes (angol, francia, stb) és mesterséges (programozási nyelvek) között ennyiben ki is merül a hasonlóság. Minden másban különböznek, így különböznek például a céljukban. A természetes nyelvek célja a gondolatok kifejezése, a programozási nyelvek célja utasítások kiadása. A tojást nem tudod összehasonlítani a bárányfelhővel.

2016. márc. 4. 17:01
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

használati módjait*

Ez lemaradt.

De kérdező, azzal ugye tisztában vagy, hogy még a természetes nyelvek közt sem mindig egyértelmű a fordítás, mert a különböző nyelvek különböző szerkezettel rendelkeznek, a nyelvtani szabályaik merőben eltérhetnek. Emiatt gyakran ott sem működik az, hogy "ez a szó - az a szó". A programozási nyelvek pedig még sokkal-sokkal jobban különböznek. Az egyik oldalon fogalmakat, dolgokat, kifejezéseket írnak le a szavak, a másik oldalon utasításokat. Persze, mondhatod, hogy írsz valami jelentést minden utasításhoz (és guess what,a dokumentációk pontosan ezt teszik - leírják a jelentésüket), de attól, hogy cout helyett azt mondod, say out, nem leszel semmivel előrébb.

2016. márc. 4. 17:12
 15/24 anonim ***** válasza:

Van C-ről angolra (és visszafele) fordító program: [link]

Deklarációkhoz pedig C/C++-hoz a cdecl.

2016. márc. 4. 17:24
 16/24 A kérdező kommentje:

13: Oh, értem, zöldfülű vagyok még...:)

Megnéztem a szótárt, majd letöltöm, remélem jó, amúgy kösz a válaszokat.

Java hoz valaki tud esetleg ilyen szótárt vagy dokumentációt?

2016. márc. 4. 17:36
 17/24 anonim ***** válasza:

A legjobban akkor teszel, ha keresel egy nyelvet amely nem dolgozik túl sok kulcsszóval, operátorral és a kulcsszavakat kiszótárazod, lefordítod.

Ha ez megvan, akkor már valamivel könnyebb lesz a dolgod, de jó ha tudod, nem az lesz a te legnagyobb problémád, hogy nem tudod mit jelent egy-egy kulcsszó.

A pascalt ajánlanám, ennek a nyelvnek az az előnye, hogy viszonylag kevés kulcsszóval és operátorral bír, emellett, ha a kulcsszavakat lefordítod, megtanulod, akkor kb az általad elkivánt módon, az angol nyelv egy formalizált, egyszerűsített változatával írhatsz programokat. De ismétlem, nem ez lesz a legnagyobb korlát.

2016. márc. 4. 18:04
 18/24 anonim ***** válasza:

Kíváncsi vagyok ezt mégis hogyan fordítanád le. Forrás: [link]

class employee

{

std::string m_name;

public:

template<typename String, typename = std::enable_if_t<!std::is_same<std::decay_t<String>, std::string>::value>>

void set_name(String&& name) noexcept(std::is_nothrow_assignable<std::string&, String>::value)

{

m_name = std::forward<String>(name);

}

};

2016. márc. 4. 18:36
 19/24 anonim ***** válasza:
Lehet meg kellene tanulni először programozni és hülyeségeket összehordani.
2016. márc. 4. 19:57
 20/24 anonim ***** válasza:
*és nem
2016. márc. 4. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!