C# esetén melyik hatékonyabb?
Ha egy metódus mondjuk Kutya objektumot ad vissza, és én egy újat akarok belőle visszaadni, akkor melyik hatékonyabb?
a verzió:
public Kutya GetNewKutya(){
Kutya k = new Kutya();
k.Szin = Szinek.Barna;
k.Nev = "Bodri";
return k;
}
vagy b verzió:
public Kutya GetNewKutya(){
return new Kutya(){ Szin = Szinek.Barna, Nev = "Bodri"};
}
Melyiket érdemes használni a hatékonyság szemszögéből?
Egyiket sem.
Kutya k = new Kutya("Bodri", Szinek.Barna);
Nem értem mi a baj az olvashatósággal. Sztem teljesen ok a kód, és bármelyik amelyik tetszik.
Sztem csak az a lényeg, hogy egységes legyen a kód.
Amúgy ha a kutyának pontosan ez a 2 tulajdonsága van, és mind2 kötelező, akkor oké a konstruktor, de ha van 10millió egyéb, amelyből ezt a 2-t állítod be, akkor ez így korrekt. Ha ez lenne a legnagyobb gond a kollégák kódjával, nagyon örülnék...
A konstruktor mindig jó ötlet, használhatsz opcionális argumentumot aztán viszlát, nem lesz hosszabb a kelleténél akkor sem, ha csak egy paramétert akarsz megadni.
A hivás nem is lesz, de a konstruktor igen, ha 1000 mezőt akarsz beállthatóvá tenni. Mondom, hogy ha csak ez a kettő van, akkor megfelelő a konstruktor.
Opcionális argumentumokkal meg ismét nem vagyunk előrébb, hisz akkor is fel kell sorolni a nevüket az első kihagyott argumentum után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!