Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Pascal: case elágazás esetén...

Pascal: case elágazás esetén milyen lehetőségek vannak a konkrét megadáson kívül? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Gondolok itt olyanra, hogy például:

case i of

0: i:=1;

Ez tetszik neki, de az, hogy:

>0: i:=9;

vagy: <j: i:=23;

Case esetén nem lehet használni olyan kifejezéseket, mint "if" esetén lehetett, milyen lehetőségeim vannak?

2015. nov. 16. 07:34
 1/9 ejbenjaro ***** válasza:
Itt leírják, hogy mit használhatsz: [link]
2015. nov. 16. 09:11
 2/9 SimkoL ***** válasza:
Nemrég írtam itt valakinek: [link]
2015. nov. 16. 09:44
 3/9 anonim ***** válasza:

SimkoL-nek:

Ugye milyen unalmas az élet, annyira kiszámítható és algoritmikusan leírható... :-) ...feltesznek egy kérdést és már olvasható is egy link-en a válasz... :-)

2015. nov. 16. 13:55
 4/9 SimkoL ***** válasza:
Hát nem nagyon változik a tanterv :( A csigavonalast [link] a Prog.hu-n is megtaláltam igaz néha belülről kifelé vagy esetleg más nyelven :)
2015. nov. 16. 14:33
 5/9 A kérdező kommentje:

Nem vagyok már diák egy jó ideje és nem tanterv szerint tanulok. :-)

A case-re rákerestem és olvastam a prog.ide.sk-n is meg a #1-ben belinkelt találatot is olvastam, csak érdekelt volna, hogy van -e megoldás arra, amit írtam.

Nem egyértelműen következett a szövegből, hogy annak nincs olyan verziója amit írtam, mert az, hogy <> jellel egy másik változóval össze akarom hasonlítani, nem mond ellent annak amit szövegesen írtak róla. :-)

Jaa és inkább azokat szidjátok, akik nap mint nap nyafognak, hogy húúúúú írjátok meg a házimat de azonna', nekem ez nem megy, egggyetlen bötűt se tok leírni. :-)

2015. nov. 16. 14:55
 6/9 SimkoL ***** válasza:
[link] 'Ebben az utasításban csak olyan típusú változót használhatunk, melynek a következő és előző értéke egyértelműen meghatározható' Ettől világosabban megfogalmazni? ....
2015. nov. 16. 15:04
 7/9 A kérdező kommentje:
Ha "j" változóval szeretném összehasonlítani, ahol ugyanolyan típusú mindkét változó (i és j is) akkor "j" értéke is meghatározható.
2015. nov. 16. 15:12
 8/9 SimkoL ***** válasza:
melynek a következő és előző értéke egyértelműen!!!!!!! meghatározható. Ha i-t összehasonlítod j-vel mi lehet az eredménye: i kisebb mint j, i egyenlő j vagy i nagyobb mint j. Hol itt az 'egyértelműen' ??
2015. nov. 16. 15:28
 9/9 A kérdező kommentje:

Nekem a sorszámozott típus definíciója jutott eszembe amikor ezt olvastam és arra gondoltam és így értelmeztem amit olvastam.

Nem akartalak felidegesíteni.

2015. nov. 16. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!