Pascal: case elágazás esetén milyen lehetőségek vannak a konkrét megadáson kívül? (bővebben lent)
Gondolok itt olyanra, hogy például:
case i of
0: i:=1;
Ez tetszik neki, de az, hogy:
>0: i:=9;
vagy: <j: i:=23;
Case esetén nem lehet használni olyan kifejezéseket, mint "if" esetén lehetett, milyen lehetőségeim vannak?
SimkoL-nek:
Ugye milyen unalmas az élet, annyira kiszámítható és algoritmikusan leírható... :-) ...feltesznek egy kérdést és már olvasható is egy link-en a válasz... :-)
Nem vagyok már diák egy jó ideje és nem tanterv szerint tanulok. :-)
A case-re rákerestem és olvastam a prog.ide.sk-n is meg a #1-ben belinkelt találatot is olvastam, csak érdekelt volna, hogy van -e megoldás arra, amit írtam.
Nem egyértelműen következett a szövegből, hogy annak nincs olyan verziója amit írtam, mert az, hogy <> jellel egy másik változóval össze akarom hasonlítani, nem mond ellent annak amit szövegesen írtak róla. :-)
Jaa és inkább azokat szidjátok, akik nap mint nap nyafognak, hogy húúúúú írjátok meg a házimat de azonna', nekem ez nem megy, egggyetlen bötűt se tok leírni. :-)
Nekem a sorszámozott típus definíciója jutott eszembe amikor ezt olvastam és arra gondoltam és így értelmeztem amit olvastam.
Nem akartalak felidegesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!