Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java Test Engineer állás...

Java Test Engineer állás miről is szól pontosan?

Figyelt kérdés

Jelenleg adatbázisokkal foglalkozom munkaidőm 90 -ban főként de főként csak adatokat módosítok, dokumentumokat, forráskódot ellenőrzök stb. Ritkán néha egy két belső alkalmazás készítek vagy ha van szabad időm akkor demókat más projektekhez.

Tervezem már egy ideje a váltást mivel észrevettem, hogy itt kevés esély van rá, hogy valami olyasmit is csináljak ami nekem is hasznos az előmenetelben.

De az interjúkon megtapasztaltam ha ezentúl programozni akarok akkor be kell érnem egy junior állással.

Az utóbbi időben csak azokat nézegetem, erre most azzal kecsegtet a Hr. hogy ez a Java Test Engineer állás jó lenne kezdetnek ha Java-zni akarok

de nekem olyan "Csöbörből vödörbe dolognak tűnik".

Mi a véleményetek ?

2016. febr. 28. 10:44
 1/7 A kérdező kommentje:
90 -ban = 90%-ban
2016. febr. 28. 10:44
 2/7 anonim ***** válasza:
87%

Ez nem programozói állás, hanem tesztelői, magyarul teljesen más ismereteket igényel. Nyald végig ezt a jegyzetet és képben leszel:

[link]

2016. febr. 28. 10:48
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
2016. febr. 28. 11:20
 4/7 anonim ***** válasza:

Autotestnek hangzik, ami ugródeszkának megfelelhet, de aktívan kell a menedzsment nyakára járnod azért, hogy mielőbb átcsoportosítsanak fejlesztőnek.

Valószínűleg Java nyelven, teszt frameworkök használatával kell olyan szoftvert készítened, ami másik szoftvert tesztel.

A tapasztalat más irányú, de veszíteni szvsz nem fogsz azzal, ha erre is van rálátásod, az univerzális munkaerőt pedig szeretni szokták.

Idevágó téma lehet a Selenium, a Cucumber, a JUnit, stb.

Mindenképpen tisztázd le, hogy milyen konkrét feladatkörről van szó!

A másik, hogy ne ódzkodj a junior címkétől!

Mivel jelenleg nem profilod a fejlesztői munka, így esélyes, hogy nem menne egyből egy "nem-junior" fejlesztő szintjén dolgozni. Félreértés ne essék, nem becsmérlésnek szánom, nem ismerlek és nem tudom, milyen szinten állsz a dolgokkal, csupán a kérdésben szereplő információkból tudok következtetni. A juniorok pedig nem buták, nem rossz szakemberek, csak az éles tapasztalatuk kevés.

Ez nem egetrengető probléma, hiszen arra van a pozíció, hogy kisebb nyomás alatt, segítséggel tanulhass, tapasztalhass a jártasabb kollégáktól.

Ugyan juniorként meggazdagodni nem lehet, azért attól sem kell tartani, hogy 47 ezerből kellene megélned: Nem vagyok teljesen képben ugyan a kezdő fizukkal, de amikor legutóbb hallottam, nettó 150-200 körül jártak az appanázsok.

Ha elfogadod a HR ajánlatát, és ideiglenesen QA-nak állsz, legrosszabb esetben nem tetszik. Na bumm, átigazolsz máshová junior fejlesztőnek.

2016. febr. 28. 20:43
 5/7 A kérdező kommentje:

Jelenleg 19000(net)-et keresek kajajegyekkel együtt.

Valahogy úgy érzem jobba ha arra koncentrálok hogy elhúzzak egy junior állasra egyenesen mint teszternek.

Inkább erre akartam utalni a kérdésben.

2016. febr. 28. 20:56
 6/7 A kérdező kommentje:

A jelenlegi helyemen is ugy volt, hogy majd átraknak aztán már mind gyárt eltelt 3 év és maradtam a nagy semmivel. Kb. szeptemberben telt be az utolsó csepp is a pohárban de akkor közép szintű állasokat néztem, persze ott mindig volt jobb jelentkező. Be láttam, hogy nem junior állásra kevés az esélyem jelen helyzetben, de...

a kanyargós utakkal már megjártam azért is tettem fel a kérdést.

2016. febr. 28. 21:01
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha már 3 éve szó esett az áthelyezésről, és azóta nem történik semmi, akkor valószínűleg jobban jársz, ha továbbállsz, mert a jövőben sem fogsz tudni előrejutni náluk.

Vállalj be pár interjút, aztán kiderül, mi merre hány méter. Felmondani meg ráérsz, ha már megvan az új ajánlat.

2016. febr. 28. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!