Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kell nekiállni a...

Hogyan kell nekiállni a következő feladatnak?

Figyelt kérdés

Készítsen programot, mely bekér Keresztneveket, Autómárkát és azok Árait. Az adatfelvitel akkor fejeződik be, ha névnek * karaktert viszünk be.Az adatfelvitelt követően írassuk ki a felvitt adatokat soronként: pl.: Imre Audi 4100000 Kata Suzuki 1125000

A kiírást követően jelenjen meg a gépkocsik árának összege, átlaga, legkisebb és legnagyobb eleme. Majd pedig kérdezze meg a felhasználót, hogy növekvő vagy csökkenő ársorrendben szeretné kiíratni a felvitt adatokat. Ha „c” betűt választ a felhasználó írassa ki a felvitt adatokat ár szerint csökkenően ha pedig ”n” betűt nyom, akkor ár szerint növekvően.

2016. febr. 22. 21:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Semmi értelme, de azért azt hozzátenném, hogy a beépített függvények használatát sem árt tudni, sem azt, hogy mi az amit felesleges megírni újra. Persze te a tanulási folyamatról beszéltél, én meg arról amikor már például tudja implementálni a rendező algoritmust, akkor célszerűbb a beépítettet használni.

"A legrandomabb beépített függvényeket (emplace_back? Komolyan?)"

Nem random, nem szoktam push_backet használni, szinte minden compiler támogatja már a C++11 szabványt.

2016. febr. 23. 14:25
 12/14 anonim ***** válasza:
Abból a szempontból random, hogy használhattál volna nyugodtan push_back-et is, amit TALÁN még ismer is a kérdező :D de igazából az csak egy példa volt,a teljes kódod úgy ahogy van egy túlbonyolított valami.
2016. febr. 23. 15:59
 13/14 anonim ***** válasza:
Csak külső szemlélőnek bonyolult. C++ programozóknál ez egyszerűsítés. De nyilván valódi kódban az átlagra (is) írnék (ha még nem írtam volna) egy function templatet, aminek a használata ennyi: const auto atlag = Atlag(Container) ahol a Container sima tömb/list/vector stb. De a lényeg, hogy kapott egy működő kódot amit nem tud beadni, és valakitől egy választ ami mentén elindulhat, hogy megírja magának.
2016. febr. 23. 20:08
 14/14 anonim ***** válasza:
Azt értem, hogy a szakavatott szemnek ez egyszerűsítés, de jelenleg egy távolról sem szakavatott szem kérte a segítséged, így azon felül, hogy megmutattad, érted a témát, semmi haszna nem volt a kódodnak :D
2016. febr. 23. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!