C sharp help (? )
Csak nekem tűnik fel, hogy a kérdező elképzelése úgy szar, ahogy van? Magyarul sem tudja megfogalmazni, hogy mit akar, akkor hogy gondolja, hogy egy idegen nyelven pontosan meg tudja fogalmazni?
1) Egy számnak 0-val való osztásának nincs értelme.
Ebből kifolyólag csak a 0-t nem szabad megengedni, minden más mehet.
2) A vezető nullákat nem szoktuk kiírni, de attól, hogy kiírjuk, a szám még ugyanaz marad. Például:
0000 = 0
00512 = 512
Erre a beépített konvertálómetódusok figyelnek. Próbáld ki:
string Input = "00512";
Console.WriteLine(Convert.ToInt32(Input));
512 lesz kiírva, ami helyes.
3) A felhasználó BÁRMIT beírhat, függetlenül attól, hogy neked az jó-e vagy sem. Épp ezért szoktuk a felhasználó által beírt dolgokat ellenőrizni, idegen szóval validálni.
bool Helyes = false;
int Szam;
while (!Helyes) {
.. Console.Write("Írj ide egy egész számot: ");
.. try {
.. .. Szam = int.Parse(Console.ReadLine());
.. }
.. catch {
.. .. //FormatException és OverflowException fordulhat elő, de ez most lényegtelen
.. .. //ArgumentNullException sosem fordulhat elő, mert a Console.ReadLine() legalább egy üres string-et visszaad, ami nem null
.. .. //A Helyes változó marad false
.. }
.. finally {
.. .. Helyes = true;
.. }
}
//A beolvasott szám egy egész szám, amit a Szam változóban tároltunk el.
Bocsánat, elcsesztem. Lehet sokkal jobban is csinálni:
bool Helyes = false;
int Szam;
while (!Helyes) {
.. Console.Write("Írj ide egy egész számot: ");
.. Helyes = int.TryParse(Console.ReadLine(), out Szam);
}
//A beolvasott szám egy egész szám, amit a Szam változóban tároltunk el.
"Ez saját, működő program kódjából van kiszedve, nálam hibátlanul fut. Továbbá ez egyszerűbb megoldás ami amiatt nem árt, mert szerintem a kérdező nem profi programozó."
Te mi a búbánatról beszélsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!