Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++ gyakorlása képp tudnátok...

C++ gyakorlása képp tudnátok adni feladatokat?

Figyelt kérdés
C++ (konzol alkalmazás) programozást szeretném gyakorolni. Tudnátok adni feladatokat?

2016. febr. 20. 13:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Szerintem felesleges olyan feladatokat adni hogy kèszíts tetszőleges pontossàgú stb amit valaki itt kiírt. Mert nem matekot akarja gyakorolni hanem a programozàst ehez pedig kevès egy olyan feladat aminek a lènyege a matek. A logikàjàt kell tudni fejleszteni meg hogy kèpes legyen előre làtni minnèl több mindent. Ezèrt fontos hogy egy feladat amit adunk neki legyen egyre komplexebb és méretre nagyobb. Ha majd jàtèkot fog akarni mondjuk sfml ben akkor nem az miatt fogja tudni megcsinàlni mert erős a matekja hanem mert erős logikàja van.
2016. febr. 20. 22:03
 12/17 anonim ***** válasza:

Itt egy feladatgyűjtemény:

[link]

2016. febr. 20. 22:06
 13/17 anonim ***** válasza:
Az a jó programozási feladat aminek elkészítéséhez új nyelvi elemek után kell kutakodni, agyalni azon, hogy milyen rendszerezéssel lenne jó a program felépítése stb. A matematikai feladatok matematika tudást igényelnek leginkább, nem programozásit.
2016. febr. 20. 22:22
 14/17 anonim ***** válasza:

"Szerintem felesleges olyan feladatokat adni hogy kèszíts tetszőleges pontossàgú stb amit valaki itt kiírt."

Nem értek veled egyet egyáltalán, én ajánlottam egyébként. Ez nem csak matematika, mert ugyan könnyen össze lehet dobni valami béna kódot, de annak a számításideje pocsék lesz. Az viszont, hogy egy gyorsan számoló, igényes kódot írjon, ahhoz nem csak matematikai háttér kell, hanem úgy kell megszervezni a struktúrákat, függvényeket, hogy a lehető legoptimálisabban fusson, és pillanatok alatt kiszámoljon jó nagy hatványokat is akár, és ehhez azért nem fél percet kell töprengeni, és legalább van benne kihívás, ki kell használni hozzá a nyelv nyújtotta lehetőségeket.

Kedves Kérdező!

Mindenekelőtt nézelődj a neten, hogy milyen algoritmusokkal érdemes nagy számokkal műveleteket végezni. Szorzáshoz például jól jöhet a Karatsuba-algoritmus, stb. Aztán jöhetnek az olyan dolgok, hogy vajon hogyan tárolj például egy hatalmas számot. Lehetne az egész akár egyetlen string is, de az messze nem lenne optimális, valamilyen összetettebb struktúrában gondolkodj. Ha a számot már tudod tárolni, jöhet az algoritmusok implementálása is, stb.

Hajrá!

2016. febr. 20. 22:42
 15/17 anonim ***** válasza:

Még az előző vagyok.

Ha kész van, akkor utána írj egy programot hozzá, ami kiszámítja például a pi-t mondjuk az első 100 tizedesjegyig és alakítsa string-gé az eredményt.

Egy ilyen feladattal ellenél egy darabig, nem úgy, mint az unalmas gyakorlófeladatokkal, amiket pár perc alatt össze lehet dobni.

Lenne még sok ötletem, hogy mire használhatnád utána még a függvénykönyvtáradat. Lehet ezeket tarkítani, például írhatnál hozzá egy számológépet! De nem ilyet, hogy beírod a számot, enter, műveleti jelet, enter, megint a számot, enter... Hanem parsolod az egész kifejezést és ha rákeresel a fordított lengyel jelölésre például, akkor rájössz, hogy nem is olyan bonyolult megoldani.

2016. febr. 20. 22:48
 16/17 anonim ***** válasza:

http://osztott(dot)com/LWox/

A fenti linken találsz egy 100 C++ gyakorló példát tartalmazó PDF-et.

A linkben a(dot)-ot cseréld le .-ra

2016. febr. 21. 16:24
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm srácok a válaszokat!A segítség mindig jól jön!12/16 az mind szép és jó csak én C++ szeretnék gyakorolni és nem C#-ot:)
2016. febr. 21. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!