Ugye a nyelv csak egy eszköz, ha értünk az egyikhez akkor a másik se lesz olyan nehéz.
Én anno nagy örömmel a C++-szal kezdtem, mer' az milyen jó. Csak a kis kamaszbuksim semmit nem értett belőle és váltottam a Pythonra ami azért valamivel könnyebb, érthetőbb volt.
Egyébként pc-re készítek programokat. (szóval én már elkezdtem és nem most akarom, a kérdés csak azért van, hogy megtudjam mi a ti véleményetek).
2016. febr. 20. 12:21
13/25 SimkoL válasza:
A Pascal-lal ott van a gond, hogy még az 'ős' dolgokat oktatják - sajna a tanárok sem haladtak vele - Egy 5.5-ös Turbo Pascal és a 3.0 Free Pascal között kb. csak annyi a különbség mint a kőtábla és digitális nyomtatás között.
Ha a tanárok, oktatók haladnának a korral...
2016. febr. 20. 14:13
14/25 anonim válasza:
"Ha a tanárok, oktatók haladnának a korral..."
Ha a tanároknak az lenne a dolguk hogy úgy programozzanak mint egy programozó és haladjanak is a korral, nem tanárok lennének hanem programozók. :) Majd ha annyira megemelkedik a pedagógusok fizetése hogy a szakemberek szívesen elmennének oktatni a szakmájukat változhat az oktatás színvonala. Addig nem. Tisztelet azoknak a kivételes tanároknak akik elmehetnének 10x-es fizetésért programozni mégis az oktatást választják.
Na de SimkoL, ha valaki ért a programozáshoz, az hülye lesz tanárnak elmenni a mostani fizetése 1/4 részéért. A tanárok pedig minek fejlesszék magukat, ha úgyis annyi a cél, hogy a gyerek tudjon egy konzolos programot írni, ami megnyit egy fájlt, mert ennyi az érettségi követelmény? Arra jó a Turbo Pascal 5 is.
2016. febr. 20. 14:53
17/25 SimkoL válasza:
'....és haladjanak is a korral,' Azért kapják a plusz üres órákat "Felkészülés az órákra" címmel és még egy pár dolgot. Elvárnám, hogy ne ezeréves dolgokat tanítsanak az informatikában. A történelem, magyar és a matematikai alapjai sem változnak, de azért amivel lehet tartsunk már lépést.
2016. febr. 20. 14:59
18/25 anonim válasza:
Persze elvárni mindent el lehet.
2016. febr. 20. 15:00
19/25 SimkoL válasza:
...ja és akkor ne menjenek tüntetni ha ilyen szintet hoznak.
2016. febr. 20. 15:01
20/25 anonim válasza:
Én speciel szivesebben mennék el tanítani, minthogy mások szarjait programozzam. Valahogy nem dob fel a 28. valllati logisztikai rendszer vagy a 215. Webáruház leprogramozása. Inkább tanítanám a jövő generációit, házha ők kitalálnak valami értelmesebbet. Vagy programozom a saját szarjaimat, csak abból még nincs bevételem. Viszont tanáro diplomám sincs, szóval erről ennyit. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!