Szerintetek van lehetőség pénzt keresni programozással úgy, hogy az ember végzettségének semmi köze az IT-hoz? Feltételezem freelancer munkákon kívül mást nem igázán lehet megszerezni... Tapasztalatok?
2016. febr. 16. 18:58
1/8 anonim válasza:
Tanulni mindig megéri.
2016. febr. 16. 18:58
2/8 anonim válasza:
Webfejlesztőként el lehet helyezkedni végzettség nélkül, ha erős referenciáid vannak. De alkalmazás fejlesztőként szinte kizártnak tartom. Még a webfejlesztő cégek között is vannak persze akik diplomát kérnek, de ritka. Ha bemész jelentkezni egy céghez, és látják értesz hozzá, akkor felvesznek. Front end fejlesztőként könnyebb papír nélkül mint Backend programozóként.
2016. febr. 16. 19:06
3/8 anonim válasza:
Ha valaki csinál egy ingyenes asztali alkalmazást, amit több tízezer ember fog használni valószínű ő is elfog tudni helyezkedni. Jó referenciával és kellő tapasztalattal lehetetlen egy helyet sem találni ahova ne vennének fel.
2016. febr. 16. 19:27
4/8 A kérdező kommentje:
Front end-ből nincs már túl sok különben.
Alapszinten ott vagyok Pascal-ban (Delphi környezetet is ismertem), C-ben, HTML-ben. Ha a front end-re ráfeküdnék hobbi szinten, akkor mi mindent kéne legalább elsajátítanom, honnan, és nagyjából mennyi idő alatt lehet fejlődni? Számítógépen nőttem fel, szóval azért valamennyire jártas vagyok egy elég tág téren belül. Korábban nézegettem már ezeket a "how-to" külföldi oldalakat, ahol mindent az alapoktól tanítanak, de ez a "játszunk együtt" gyerekstílusban. Én inkább régi módi vagyok, kutakodva, saját célokat magam elé helyezve fejleszteném a képességeimet. Kérdés, hogy van-e értelme, meg honnan lesz egyszer csak majd rám szükség, ha nincs diploma a kezembe.
2016. febr. 16. 20:19
5/8 anonim válasza:
Mielőtt belevágnál érdemes eldönteni mennyi időd van rá. Én azt mondom ha nagyon szorgalmas vagy 1 év. Először is ott van a HTML5 szinte az összes taget fejből tudnod kell. Aztán css, ez több idő lesz, megérteni a float ott pl. Aztán el kell sajátítanod pár keretrendszert. Pl Bootstrap de nyilván nem árt ha többet ismersz. Na meg aztán jön még a Javascript, amit teljesen ismerned kell. Ez kb fél év. Aztán kell referencia az első 3 om amit referenciának szánsz, 3-szor fogod újraírni, majd kidobni ez olyan 5 hónap. A 12 edik hónapban már talán lesz piacképes referenciád. Arról még nem is beszéltem, hogy ha csapatban dolgozol jó csapat játékosnak is kell lenned. De ha az megvan kizártnak tartom, hogy ne találj munkát. Meg hát meg kell tanulni angolul és akkor sokkal több lehetőséged lesz. Ha Backendet akarsz tanulni az kevesebb idő. El kell dönteni Ruby(RoR) vagy Php, valószínűleg Php és ha azt ismered, jöhet egy framework. Legkelendőbb a Laravel, ismerned kell még az sqlt, és kb ennyi. Ezzel sokkal hamarabb keresnél pénzt. Én egyébként mindegyiket ismerem, amit leírtam. Azt megjegyzem Backend fejlesztőként sokkal érzékenyebbek lesznek rá ha nincs diplomád.
2016. febr. 16. 22:06
6/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszi.
Milyen irodalmakat ajánlasz a front end-hez?
2016. febr. 17. 09:53
7/8 anonim válasza:
www.w3schools.com
2016. febr. 17. 16:26
8/8 A kérdező kommentje:
Ez elég remeknek tűnik, ha jól látom nem is fizetős. Köszi!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!