Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan írhatnék makrót az...

Elektromann kérdése:

Hogyan írhatnék makrót az strcpy-ra (c-ben)?

Figyelt kérdés

Egy feladat szerint csináljak makrót strcpy-ra. Megpróbáltam többféleképp, nekem ez volt az első, ami elindult (de le is fagyott):

[link]

Nem szeretek makrókat használni, inkább függvényeket készítek, de úgy gondoltam, megpróbálkozok vele.

#makró #C-ben
2016. febr. 7. 11:25
 1/4 uno20001 ***** válasza:

Semmi értelme erre makrót létrehozni… de ha nagyon kell:

#define strcpy(dst, src) { while((*dst = *src) != '\0'); }

2016. febr. 7. 14:43
 2/4 A kérdező kommentje:
Így sem igazán jön össze, mert ha úgy írom be, ahogy írtad, nincs ami léptesse, így a végtelenségig az első karaktert másolja, de ha bele írom a ++-t, rögtön hibát jelez a fordító :(
2016. febr. 8. 16:29
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]

Nem adtál értéket a változóknak amit a makróban létrehoztál, valamint a végére írtál egy return 0;

A makró nem függvény, ha talál olyat ami bal oldalon van kicseréli a jobb oldalival. Valamint egy C függvény nevét használtad makró névnek, elég nagy galibát lehet okozni vele. Valamint kétszer egymás után sem működött volna változó újra deklarációja miatt.

4 hiba egy sorban, ezért kerüljük a makrókat amikor csak lehetséges.

2016. febr. 8. 20:07
 4/4 uno20001 ***** válasza:
Opsz.
2016. febr. 8. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!