Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi alapján válasszak nyelvet?

Mi alapján válasszak nyelvet?

Figyelt kérdés

Python, Pascal, Java, PHP, Delphi, C, Javascript, C++..stb és még lehetne sorolni.

Windowsos számítógépekre akarok programokat készíteni. Pl egyszerűbb játékok.

2016. febr. 2. 17:40
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"Ahhoz C++ nyelvet is tudnia kell, feltéve ha közvetlenül a DirectX-hez akar hozzáférni wrapper nélkül."

Ezt nem tudom hogy képzeled? Pontosabban, az nem jön át, hogy mit értesz alatta..

2016. febr. 2. 20:45
 22/26 anonim ***** válasza:

Delphiben van egy ilyen lehetősége:

[link]

meg egy ilyen:

[link]

Tehát, delphiben van lehetősége a komponens alapú fejlesztésre, ezzel szemben a c++-ban csak szivacs van. A függvények mibenlétének, azok paraméterezésének pontos ismerete nélkül semmire nem megy. És nem három db függvényről lenne szó.

Nézd meg a delphix-et, vagya jedi-t.

[link]

2016. febr. 2. 21:06
 23/26 anonim ***** válasza:

Nézd meg ezt:

[link]

2016. febr. 2. 21:08
 24/26 anonim ***** válasza:
Akkor rosszul tudtam, ma is tanultam valamit :)
2016. febr. 2. 21:09
 25/26 SimkoL ***** válasza:
C++-hoz nagyon kiváló a C++ Builder, az elején elég valamelyik régebbi. Én a 6-ost ajánlanám, a Delphi 7-tel egy időben jött ki.
2016. febr. 3. 02:27
 26/26 anonim ***** válasza:

20:35,

De miert kene hozzaferni kozvetlen wrapper nelkul?

Ott van a SlimDX, ott van a SharpDX, remekul futnak, nem kell neked a kozvetlen kodot meghivnod, szepen be van wrappelve.

A matek meg egy nagyon alap 2D, 3D jatek osszerakasakor elojon - de sajat tapasztalat alapjan ugy a legkonyebb megtanulni a matekot, ha eppen jatekot csinalsz belole. Mindenkit jobban erdekel egy matrix szamitas ha utana tudja forgatni a haromszoget a kepernyon, mint papiron :)

2016. febr. 3. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!