Hogyan kell használni a linux grep parancsot?
Figyelt kérdés
Grep paranccsal hogyan tudok olyan sorokat kiíratni amiben szerepelnek 80 és annál nagyobb százalék számok? grep '[6-9].%'-el sajnos a 100 százalékot már nem mutatja, '[6-9].%|100%' pedig nem működik, nincs ötletem! Ezt a kiíratást hogyan lehet scripttel megoldani?2016. jan. 27. 21:29
1/4 anonim válasza:
másolj be pár teljes sort példaadatnak....
3/4 anonim válasza:
Ha a sor elején van:
grep -E "^([8-9][0-9]|100)%"
tesztként ezt futtattam:
for i in {79..190}; do echo "$i%" | grep -E "^([8-9][0-9]|100)%"; done
4/4 anonim válasza:
Elfogtam egy üzenetet:
"Szia! Ne haragudj, hogy itt zavarlak, a segítségedet szeretném kérni. Ebből a néhány parancsból, hogyan tudok futtatható bash scriptet varázsolni és esetleg a megjelenített sorokat egy txt fájlba mentse?? -> cat feladat.txt | grep -n '[6-9].%'"
1. Hogy futtatható bash szkript legyen:
- a szkript legelején szerepeljen az alábbi:
#!/bin/bash
- a szkriptnek futtathatónak kell lennie:
chmod +x script.sh
2. Hogy az eredményeket fájlba mentse: átirányítás
./script.sh >kimenet.txt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!