Linux-ot most kezdtem el használni és kéne némi segítség. A gedit nem volt képes megállapítani a karakterkódolást. Ellenőrizze, hogy nem egy bináris fájlt próbált megnyitni. Válasszon egy karakterkódolást a menüből, és próbálja újra. Mi a teendő?
A napokban telepítettem fel a Linux Mint 16 (Petra) verzióját és fut rendesen. Viszont fel szerettem volna tenni a VMware Playert és erre azt a választ kapom, hogy:
A gedit nem volt képes megállapítani a karakterkódolást.
Ellenőrizze, hogy nem egy bináris fájlt próbált megnyitni.
Válasszon egy karakterkódolást a menüből, és próbálja újra.
Nem tudom pontosan mi a teendőm, már próbálkoztam a google-val is, de úgy néz ki annyira triviális probléma, hogy még topicot sem kapott a forumokon.
Hogyan szeretnéd telepíteni?
Próbáld szoftverközpontból, ha fent van, az a legegyszerűbb kezdőknek.
Nem tudom, rákattintottam a letöltött fáljra és ezt az ablakot dobja be egyből.
(ahogy írtam néhány napja van fent a linux és egyenlőre nem értek hozzá túlságosan)
"rákattintottam a letöltött fáljra"
Mi a kiterjesztése, ha van neki? (A nevének a vége.)
haladok szépen lassa :D
most épp az a probláma lépet fel, miután a tulajdonságokban beállítottam a jogosultságokat és a fájl végrehajtásának engedélyezése programként elindítottam viszont nincs "root access" amit gondolom terminalban a sudo sh parancsal ki lehetne küszöbölni, de a terminalban meg nem tudom, hogyan megyek el a "letöltések" mappáig, vagy úgy egyébként bárhová.
waow, köszönök minden segítséget, találtam egy oylan opciót, ha be szeretnék lépni egy mappába, hogy belépés root felhasználóként és miután beléptem így a letöltés mappába probléma mentesen feltelepült :)
a "man" parancsal pedig már elkezdtem barátkozni a terminallal is. köszönöm minden segítségét, szép estét/napot
Csak így tovább! :)
Bele fogsz még majd futni egy rakás problémába, de igazából így tanul az ember: tapasztalás útján. Így lehet megtnaulni jól egy oprendszer használatát, nem tankönyvekből, és felszínes leírásokból.
További sok sikert kívánok a Linux használatához! Remélem, nem adod fel, és profi Linux-felhasználó leszel! :)
nah...e miatt nem nyitok új kérdést hátha itt is észre veszi valaki.
melyik programot ajálnjátok ahhoz, hogy megtanuljak C-ben programozni Linuxon? Most találtam pl.: g++, de mivel nagyon nem értek még hozzá örömmel elfogadok tanácsokat.
( a szokásos Hello World gyakorló feladatot akartam szövegszerkesztőben megírni, szépen ki is emeli a különböző részeit a "programnak", de nem tudom elindítani, vagyis futtatni, de lehet, hogy csak tudatlanságom miatt van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!