Linux-ot most kezdtem el használni és kéne némi segítség. A gedit nem volt képes megállapítani a karakterkódolást. Ellenőrizze, hogy nem egy bináris fájlt próbált megnyitni. Válasszon egy karakterkódolást a menüből, és próbálja újra. Mi a teendő?
A napokban telepítettem fel a Linux Mint 16 (Petra) verzióját és fut rendesen. Viszont fel szerettem volna tenni a VMware Playert és erre azt a választ kapom, hogy:
A gedit nem volt képes megállapítani a karakterkódolást.
Ellenőrizze, hogy nem egy bináris fájlt próbált megnyitni.
Válasszon egy karakterkódolást a menüből, és próbálja újra.
Nem tudom pontosan mi a teendőm, már próbálkoztam a google-val is, de úgy néz ki annyira triviális probléma, hogy még topicot sem kapott a forumokon.
Szövegszerkesztőben megírod.
Elmented.
Utána le kell fordítani.
Terminálban:
gcc programom.c
Utána megkapod a lefordított programot, a.out néven.
Ezt utána már futtathatod is:
./a.out
Sziasztok megint, most az a kérdésem lenne, hogy azokat a programokat amik [MAC OS] oprendszrre készültek azokat mind feltudom rakni linuxra is? Vagy majdnem mindet? vagy egyáltalán nem? Mert amit most töltöttem le öcsémnek a World of Warcraft nevűjáték abban nem találok olyan fájlt amit el tudnék indítani valahogy és van benne egy oylan fájl is amitben annyi található, hogy: APPLE??????
(én arra jutottam, hogy nem lehet felrakni legfeljebb majd wine-al ami [WIN]-re van, de ha még is tévedek akkor kicsit világosítsatok fel miket olvassak el részletesebben(valami tutorial vagy könyv), hogy meg tudjam csinálni, köszönöm.)
Egyiket se, nem is értem miért tudnád felrakni a Mac-es programokat?
Windowsos programoknak is csak a töredékét tudod futtatni, és abból sem lesz mind hibátlan.
Win-es játékok pl kifejezetten ritkán működnek.
Viszont egyre több játék jön ki Linuxra, nézz körül Steamen.
Folytatom a kérdezőzködést:
Amikor megcsináltam a partíciókat linux telepítésnél akkor:
30gb-t adtam magának a linuxnak(/)
10gb ment swap-ra
és a többi ami megamardt(kb.: 260gb) megmaradt a home-nak.
Én azt hittem, hogy a /home-ra fogja installálni a programokat meg csomagokat, de mostanra kezdek elbizonytalanodni, mert nem volt eddig 100gb adatforgalmam sem viszont a fájlrendszer alatti vonalka(ami gondolom az elfoglalt területet jelzi) már majdnem a felénél jár. Ha azt szeretném, hogy sok hely maradjon a programoknak(vmware, wine meg a csomagok amiket letöltök) akkor a root(/)-ra hagyjam inkább a 200gb-t és a /home-ra pedig 30-40gb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!