Hogyan kell C++ nyelven programozni? ( Bővebben lent! )
Pár hete elkezdtek érdekelni az informatikai dolgok, azelőtt abszolút nem értettem ezekhez a dolgokhoz és nem is érdekeltek, viszont most igen, csak nem tudom, hogy kezdjek a tanuláshoz, szeretnék megtanulni C++ nyelven programozni, segítenétek ebben? :)
16/f

Viszonylag nehéz megtanítani valakit programozni nulláról egy fórumhozzászólásban :)
Sajnos a google lesz itt a barátod és c++ könyvek kezdőknek. Esetleg egyetemi első féléves tárgyak segédleteit próbálhatnád összekukázni. Ha nem fontos a C++, akkor a BME pl nagyon jó anyagot rakott össze C tanulásához, példakódokkal, magyarázatokkal.
Ha inkább csak tanulgatnál mókából, akkor van egy nagyon édes játék (ingyenes). Van egy hősöd és le kell győznöd különböző, egyre nehezedő pályákat programozással. Nem ettől fogsz megtanulni profi szinten, de nagyon jól meg lehet érteni belőle a ciklusokat és az elágazásokat, mert látod a képernyőn, ahogy mozog a hős, szóval elég egyértelmű mindig, hogy hol rontottad el a logikát. Szerintem pythont válassz nyelvnek. www.codecombat.com

Szvsz. ne C++-szal kezdj, hanem az angol nyelvvel. Aztán meg jöhet pl. Python, ami sokkal kezdő barátabb nyelv, mint a C++.
G.

Én még embert nem láttam, aki c++-szal megtanult volna programozni. Az egy elég nehezen elsajátítható nyelv.
Kezdj inkább c-vel, pascallal, vagy pythonnal. Ha ez már megy, később átállhatsz c++-ra.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!