Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit rontottam el benne?

Mit rontottam el benne?

Figyelt kérdés

Még most kezdtem a programozást tanulgatni magam és szeretnék egy olyan programot írni aminél ha beírom a számát akkor az ahhoz tartozó exe-t megnyitja.

Ilyenre írtam én:

#include <iostream>

#include <windows.h>

using namespace std;

int main()

{

int x;

cout << "Valasszon egy muveletet a sorszam beirasaval!\n";

cout << "1. Osszeadas\n";

cout << "2. Kivonas\n";

cout << "3. Szorzas\n";

cin >>x;

{

if (x=1) ShellExecute(NULL, "open", "E:\\C++\\45z\\bin\\Debug\\osszeadas.exe", NULL, NULL, SW_SHOWDEFAULT);

if (x=2) ShellExecute(NULL, "open", "E:\\C++\\45z\\bin\\Debug\\kivon.exe", NULL, NULL, SW_SHOWDEFAULT);

if (x=3) ShellExecute(NULL, "open", "E:\\C++\\45z\\bin\\Debug\\szorzas.exe", NULL, NULL, SW_SHOWDEFAULT);

cin.get ();

}

}

Mit rontottam el?

2016. jan. 22. 20:21
 1/3 anonim ***** válasza:

Soha ne hagyd ki a hibaüzenetet/hibajelenséget ha segítséget kérsz.

Ránézésre te is abba a kezdő hibába estél bele amibe előtted oly sokan mások:

== operátorral hasonlítunk össze

= operátorral értéket adunk

2016. jan. 22. 20:55
 2/3 A kérdező kommentje:
Az volt a probléma a program futtatásakor hogy nem csak azt az egyet amelyiket kellett volna hanem mind a három programot megnyitotta.
2016. jan. 22. 22:49
 3/3 anonim ***** válasza:
Azt írta az első válaszoló is. Mivel else if -et nem használsz minden if feltétel vizsgálódni fog, ahol x nek értékül adsz egy számot ami nem 0, és mivel minden ami nem 0 igaz lesz ezért lefut mind.
2016. jan. 22. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!