Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java vs C#? Ti melyiket...

Java vs C#? Ti melyiket javasoljátok:

Figyelt kérdés
A következő félévtől OOP-t fogunk tanulni az egyetemen, és a két nyelv között kellene választanom.
2016. jan. 19. 09:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Azt, amelyik jobban tetszik. Próbáld ki mindkettőt.
2016. jan. 19. 09:46
 2/14 Tengor ***** válasza:
Attól függ. Ha Windowson kívül is látsz életet, akkor Java. Ha neked elég a Windowsos környezet, akkor C#. Ha széles tudást szeretnél, akkor mindkettő.
2016. jan. 19. 09:48
 3/14 A kérdező kommentje:
Akkor marad a Java, mivel inkább Linuxon tevékenykedek.
2016. jan. 19. 10:36
 4/14 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem, hogy melyik egyetemre jársz?:)
2016. jan. 19. 10:49
 5/14 anonim ***** válasza:

Édes mindegy. Feltételezem, hogy 1, max 2 félévet fogtok ténykedni az adott nyelvvel, és abban is igazából az OOP-re kerül a hangsúly, nem a nyelvi elemekre. Ebből adódóan szerinte mindenképp csak ízelítőt kapsz belőlük, és véleményem szerint ilyen mélységben illik a későbbiekben mindkét nyelvet ismerni, még ha az egyikkel nem is dolgozol majd. Szóval nem itt kell egy 10 éves döntést meghoznod :D

Egyébiránt a C#-hoz ott a Mono Project, ami kisebb-nagyobb hézagokkal lehetővé teszi a Windowson kívüli használatát is. Bár amennyire tudom ez a project már leállt egy ideje, de azért régebbi verziók még használhatóak.

2016. jan. 19. 11:29
 6/14 Tengor ***** válasza:

#5, igen jól tudod, mióta az MS kinyitotta a forráskód egy részét a Mono leállt.

Sajnos sosem futott fel elégé, így lehet, hogy nem azzal kellene kezdeni a programozást, mert furcsa dolgokat eredményezhet, amit a gyakorlatlan programozó elsőre lehet, hogy nem ért.

2016. jan. 19. 11:50
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
.NET Core elérhető lesz több platformhoz is. Nem kell többé Mono. Java-ban vannak igen furcsa dolgok. Szerintem egy kínszenvedés és a virtuális futtató környezet sem mondható valami effektívnek.
2016. jan. 19. 12:12
 8/14 anonim ***** válasza:
41%

Mindenképpen C#.

A Java borzasztóan fapados és nyakatekert hozzá képest. Az egyetlen előnye, hogy viszonylag platformfüggetlen, de úgy tűnik a .Net is kezd lassan az lenni...

2016. jan. 19. 12:32
 9/14 A kérdező kommentje:

#4 Miskolc

"Feltételezem, hogy 1, max 2 félévet fogtok ténykedni az adott nyelvvel, és abban is igazából az OOP-re kerül a hangsúly, nem a nyelvi elemekre."

Ezt hittem én is, aztán az első félévben a "programozási alapismeretek" tárgyon nem az alapismereteket tanultuk, hanem C-s kódot magoltunk...

2016. jan. 19. 12:51
 10/14 anonim ***** válasza:
35%
Amikor én próbálgattam a C#-ot a Monoval, akkor nem tudtam fájlkezelést csinálni. Úgyhogy ott hagytam abba a próbálkozást a C#-pal. Úgyhogy maradj a Javánál.
2016. jan. 19. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!