Wav fájlt szeretnék lehető legegyszerűbben lejátszatni programmal, hogyan tegyem? (Pascal)
Nem kellene hogy grafikus kimenetet adjon a program, csak x időpontban (a "gettime" hívásával nézném az időt) lejátszana egy wav fájlt. Tudom Delphi timer komponens esztétikusabb, de én mindneképp Free Pascal-ban szeretném megoldani és a lehető legegyszerűbben.
Semmilyen grafikus akármi nem kellene... Önmagában a Free Pascal keretein belül meg lehet oldani, vagy mindenképpen le kell tölteni valami lib-et hozzá hogy meg lehessen oldani?
Örülnék neki, ha egy pársoros programmal meg lehetne oldani.
Free Pascal Wiki amit magyaráz azt nem értem, illetve azt a komponenst nem tudom hogy lehetne használni mert csak grafikus példák vannak hozzá.
Szia.
Esetlegesen külső, parancssorból használható lejátszó amit elinditasz a pascal programból (ilyen lejátszó pl a mplayer : [link] ) letöltés és kibontás után az mplayer.exe képes arra, hogy lejátsza a megfelelő video/audió fájlokat :
A program pedig igy néz ki :
Program WavPlay;
Uses dos ;
Begin
_ _ swapvectors;
_ _ exec('c:\FreePascal\WavPLay\mplayer.exe','c:\FreePascal\WavPLay\Wav.wav');
_ _ swapvectors;
End.
Sok sikert.
üdv.
A Wav file elejéről le kell csippenteni a headert és a maradékot nekitolni a hangkeltő eszköznek.
Ez DOS-ban nem triviális, már csak azért sem, mert nem valszinű, hogy lesz driver a hangkártyád meghajtásához.
Nem jobb lenne ezt Lazarus-freepascal kombóval megoldanod?
Nagyon köszönöm Mindenkinek a választ.
Nem utaltam arra, hogy MS-DOS alatt szeretném lejátszatni a fájlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!