Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C# 5-ös Lottó a vége nem...

C# 5-ös Lottó a vége nem megy, miért?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Ez lenne a Házi feladat de a vége fele megakadtam, azt szeretném kérni, hogy a legvégét írjátok csak meg, hogy hogyan kell kiíratni a "nyerő" számokat és, hogy melyik talált melyik nem?

Program:

Random rnd = new Random();

int[] felh = new int[6];

int[] nyero = new int[6];

for (int cv=1; cv<=5; cv++)

{

Console.Write("kérem a(z) {0} számot: ", cv);

}

Console.WriteLine("A nyerő számok:");

for(int cv=1; cv<=5; cv++)

{

nyero[cv] = rnd.Next(90)+1;

}

2015. dec. 9. 21:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Az első for ciklus teljesen rossz. Miért a cv-nek adsz értéket, amikor a tömböt kell feltölteni?
2015. dec. 9. 21:08
 2/15 A kérdező kommentje:

Az elsőbe csak azért mert a "Console.Write("Kérem a(z) {0} számot: ",cv)

a {0}-t akarom hogyn övekedjen szóval a program futásakor így írja kérem az 1. számot. kérem a 2 számot egymás alá azért úgy csináltam

2015. dec. 9. 21:21
 3/15 anonim ***** válasza:
Na, jó, akkor úgy kérdem, kipróbáltad már, ez hogyan működik?
2015. dec. 9. 21:35
 4/15 A kérdező kommentje:

Igen és mivel nem sikerűl tovább ezért kérnék segítséget a megírásában. Melesleg amikor kipróbáltam akkor bkeérte az 5számot így:

Kérem a(z) 1 számot:

Kérem a(z) 2 számot:

Kérem a(z) 3 számot:

Kérem a(z) 4 számot:

Kérem a(z) 5 számot:

A nyerő számok:

és a nyerő számokhoz nem ír semmit és eddig csinálja a program.

2015. dec. 9. 21:43
 5/15 anonim ***** válasza:

Elsőre félrenéztem a kódot, de attól tény, hogy a tippek tömbje sehol sem töltődik fel.

A nyerő számok kiírásához meg egyszerűen egyesével végigveszed a tippek tömbjét, és amennyiben a szám tartalmazza a nyerő számok tömbje is, kiírod. Ezt meg lehet írni sztenderd függvénnyel is, de magadtól is megtudod csinálni (pl. bool visszatérési értékű iterációs ciklussal).

Hozzáteszem, a program így is bugos, mert nem zárja ki semmi sem a lehetőséget, hogy a nyerő számok közt ismétlődjenek a számok (a tippeknél is csak a felhasználón múlik).

2015. dec. 9. 21:43
 6/15 anonim ***** válasza:
Letudod írni szavakkal, hogy szerinted ez most mit csinál?
2015. dec. 9. 21:57
 7/15 anonim ***** válasza:

"amennyiben a szám tartalmazza a nyerő számok tömbje is"

* számot

2015. dec. 9. 21:59
 8/15 anonim ***** válasza:
Ez eddig 0.
2015. dec. 9. 22:26
 9/15 A kérdező kommentje:

5os valaszolo: Az most jelen pillanatban nem baj ha a veletlenszam generator generalja 1nel tobbszor ugyan azt a szamot az most nem gond. (Marmint nem ugy kerte a hf-t a tanar.)

Igen letudom irni. Elsonek is beker 1-5-ig szamokat a program amiket eltarol a felh. Nevu tombbe utana meg megprobaltam megint a veletlenszam generatorral kiiratni a nyero szamokat a nyero tombbe de nem sikerul

2015. dec. 9. 23:08
 10/15 anonim ***** válasza:
Kicsit nézd meg jobban ezt a kódot, mert ez a program egyáltalán nem ezt csinálja.
2015. dec. 10. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!