C# 5-ös Lottó a vége nem megy, miért?
Sziasztok.
Ez lenne a Házi feladat de a vége fele megakadtam, azt szeretném kérni, hogy a legvégét írjátok csak meg, hogy hogyan kell kiíratni a "nyerő" számokat és, hogy melyik talált melyik nem?
Program:
Random rnd = new Random();
int[] felh = new int[6];
int[] nyero = new int[6];
for (int cv=1; cv<=5; cv++)
{
Console.Write("kérem a(z) {0} számot: ", cv);
}
Console.WriteLine("A nyerő számok:");
for(int cv=1; cv<=5; cv++)
{
nyero[cv] = rnd.Next(90)+1;
}
Az elsőbe csak azért mert a "Console.Write("Kérem a(z) {0} számot: ",cv)
a {0}-t akarom hogyn övekedjen szóval a program futásakor így írja kérem az 1. számot. kérem a 2 számot egymás alá azért úgy csináltam
Igen és mivel nem sikerűl tovább ezért kérnék segítséget a megírásában. Melesleg amikor kipróbáltam akkor bkeérte az 5számot így:
Kérem a(z) 1 számot:
Kérem a(z) 2 számot:
Kérem a(z) 3 számot:
Kérem a(z) 4 számot:
Kérem a(z) 5 számot:
A nyerő számok:
és a nyerő számokhoz nem ír semmit és eddig csinálja a program.
Elsőre félrenéztem a kódot, de attól tény, hogy a tippek tömbje sehol sem töltődik fel.
A nyerő számok kiírásához meg egyszerűen egyesével végigveszed a tippek tömbjét, és amennyiben a szám tartalmazza a nyerő számok tömbje is, kiírod. Ezt meg lehet írni sztenderd függvénnyel is, de magadtól is megtudod csinálni (pl. bool visszatérési értékű iterációs ciklussal).
Hozzáteszem, a program így is bugos, mert nem zárja ki semmi sem a lehetőséget, hogy a nyerő számok közt ismétlődjenek a számok (a tippeknél is csak a felhasználón múlik).
"amennyiben a szám tartalmazza a nyerő számok tömbje is"
* számot
5os valaszolo: Az most jelen pillanatban nem baj ha a veletlenszam generator generalja 1nel tobbszor ugyan azt a szamot az most nem gond. (Marmint nem ugy kerte a hf-t a tanar.)
Igen letudom irni. Elsonek is beker 1-5-ig szamokat a program amiket eltarol a felh. Nevu tombbe utana meg megprobaltam megint a veletlenszam generatorral kiiratni a nyero szamokat a nyero tombbe de nem sikerul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!