Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C program, random szám eltalál...

C program, random szám eltalálása feladat, megoldás?

Figyelt kérdés

A feladat a következő:Készítsen egy számkitaláló programot! A program kitalál véletlenszerűen egy pozitív egész számot (1 és 1000 között), a felhasználó pedig addig tippel, amíg meg nem találja a keresett számot. A program minden tipp után megmondja, hogy a felhasználó tippje kisebb vagy nagyobb a keresett értéknél. Ha eltalálta, akkor pedig azt. Ilyenkor egyúttal be is fejeződik a program futása. • Segítség: getline( [link] toi( [link] szame( [link] do while

Én eddig jutottam: [link]

scanffel, szerintem meg tudnám csinálni, de szeretném tudni a megoldást getlinenal.

Előre is köszönöm a segítséget!

2015. nov. 23. 18:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
A hibát akkor fogod látni, ha pl. azt tippeled, hogy 2005. És megnézed a számod és a randomszám értékét is.
2015. nov. 24. 13:35
 12/22 A kérdező kommentje:
Értem, köszi!:) Már csak az a baj hogy amit küldtem, ott mindig 42-t generál:o
2015. nov. 24. 17:46
 13/22 anonim ***** válasza:

Nincs mit. Hiányzik most a srand(time(NULL));

Szerintem a time.h pedig inklúdként kell hozzá. Aztán teljesen jó lesz.

2015. nov. 24. 18:11
 14/22 uno20001 ***** válasza:

#9: az s[i]='\0'; lezárja a beolvasott szöveget

#10: lim db karakter után lévő összeset átugorja

2015. nov. 24. 19:04
 15/22 anonim ***** válasza:

"#10: lim db karakter után lévő összeset átugorja"

Köszi, így már logikus. Hiszen azokkal is kell valamit csinálni majd.

Ráadásul a tegnapi példámban a szám ellenőrzős részt elrontottam, nem volt szerencsés az strlen-t elhagynom.

Meg a többi számrendszerrel nem is foglalkoztam.

2015. nov. 24. 19:53
 16/22 anonim ***** válasza:

Viszont az s[i]='\0', ha a szám nagyobb mint 3 jegyű, akkor pl 4 jegyű számról beszélünk.

És az s[5]-részt fogja megcélozni a program, ami nem létezik. Oda akarja majd írni a \0 értéket, nem?

2015. nov. 24. 19:59
 17/22 anonim ***** válasza:
a getline amúgy azt az értéket adja vissza, hogy a bevitt szám, milyen hosszú. Ezzel fel lehetne oldani az strlen szükségességét.
2015. nov. 24. 20:07
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm még1x a válaszokat most már teljesen működik:D Ahogy írtad lucifer kijavítottam: [link]
2015. nov. 24. 20:19
 19/22 anonim ***** válasza:
Akkor jó, ügyes vagy és okos.:) De még a getline résznél szerintem a i<lim, lim-1.
2015. nov. 24. 20:35
 20/22 A kérdező kommentje:
Ki tudnád bővebben fejteni? Az a baj hogy azt csak bemásoltam, nem én írtam, ha n is látnám a hibát, akkor jobban érteném alapból a getline fv.-t is ami hosszútávon jó lenne:D
2015. nov. 25. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!