C program, random szám eltalálása feladat, megoldás?
A feladat a következő:Készítsen egy számkitaláló programot! A program kitalál véletlenszerűen egy pozitív egész számot (1 és 1000 között), a felhasználó pedig addig tippel, amíg meg nem találja a keresett számot. A program minden tipp után megmondja, hogy a felhasználó tippje kisebb vagy nagyobb a keresett értéknél. Ha eltalálta, akkor pedig azt. Ilyenkor egyúttal be is fejeződik a program futása. • Segítség: getline( [link] toi( [link] szame( [link] do while
Én eddig jutottam: [link]
scanffel, szerintem meg tudnám csinálni, de szeretném tudni a megoldást getlinenal.
Előre is köszönöm a segítséget!
Nincs mit. Hiányzik most a srand(time(NULL));
Szerintem a time.h pedig inklúdként kell hozzá. Aztán teljesen jó lesz.
#9: az s[i]='\0'; lezárja a beolvasott szöveget
#10: lim db karakter után lévő összeset átugorja
"#10: lim db karakter után lévő összeset átugorja"
Köszi, így már logikus. Hiszen azokkal is kell valamit csinálni majd.
Ráadásul a tegnapi példámban a szám ellenőrzős részt elrontottam, nem volt szerencsés az strlen-t elhagynom.
Meg a többi számrendszerrel nem is foglalkoztam.
Viszont az s[i]='\0', ha a szám nagyobb mint 3 jegyű, akkor pl 4 jegyű számról beszélünk.
És az s[5]-részt fogja megcélozni a program, ami nem létezik. Oda akarja majd írni a \0 értéket, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!