Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ért itt valaki Lazarus alatti...

Ért itt valaki Lazarus alatti programozáshoz?

Figyelt kérdés
Most kezdtem csak és akárhogy próbálkozom nem sikerül megoldani egy problémát
2015. nov. 12. 18:49
1 2 3
 21/26 SimkoL ***** válasza:

Van pár dolog amiket nem írnak le sűrűn, csak bevett szokás a programozásban, így nem nagyon tanulható könyvből. Ilyen az én rigolyám is - a C tipusú nyelvek kényesek a kis és nagybetűre, így ott kötve vagy - mert később, más nyelveknél jól jön. Vagy például a ciklusváltozók nevei. Általában i, j, k, n az általánosan használt, nem ii és i1. A változóknak 'tulajdonságukra', ' hova tartozásukra' utaló, ékezet nélküli nevet adunk - ha megy az angol akkor azt, későbbiekben jó lesz ha megszokod -.

Most vettem észre, hogy informatika órát tartok :) Bocs mindenkitől...

2015. nov. 12. 21:06
 22/26 A kérdező kommentje:

Engem nem zavar sőt... :D szívesebben folytatnám privátban, hogy ne itt offoljuk szét a topicot, ha nem gond :)

Amúgy Angliában élek szal az nem lesz gond .

2015. nov. 12. 21:32
 23/26 SimkoL ***** válasza:
Keress nyugodtan privátban is ha gondod van, szinte mindig ráérek :)
2015. nov. 12. 21:37
 24/26 tabaki ***** válasza:
Tudod mit? A pillanatnyi problémád megoldódott, a topiknak már mit sem árt, ha ízzé-porrá offoljuk. Hátha még használ valakinek, ha a további kérdéseidet sem suba alatt tárgyaljátok meg. Én például mindig hasznát látom, ha SimkoL megoldásait kukkolom.
2015. nov. 12. 21:43
 25/26 SimkoL ***** válasza:
@tabaki: Ha olyan jellegű lesz, fogom tőle kérni, hogy rakjuk ki ide is. Mivel én nem egyetemen tanultam programozni sok esetben nálam a 'paraszti' logika dominál - néha jobban bejön :) - de később nem biztos, hogy jól jár vele.
2015. nov. 12. 22:07
 26/26 tabaki ***** válasza:

@SimkoL:

No jó, megenyhültem, minden kis marhaságra úgysem vagyok kíváncsi... Elég nekem, amit én nem tudok :)

2015. nov. 12. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!