Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ért itt valaki Lazarus alatti...

Ért itt valaki Lazarus alatti programozáshoz?

Figyelt kérdés
Most kezdtem csak és akárhogy próbálkozom nem sikerül megoldani egy problémát
2015. nov. 12. 18:49
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
2015. nov. 12. 19:39
 12/26 SimkoL ***** válasza:

A '→' csak rámutatott az end. -re :) A kód pedig fölöttébb pocsék. Ajánlom neked is a kis 'szösszenetemet': [link] valamint kijavítottam - pofásítottam

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);

var ii, i1: integer;

begin

i1 := 10;

for ii := 0 to i1 do Memo1.Lines.Add(IntToStr(ii));

i1 := 10;

for ii := 10 downto i1 do Memo2.Lines.Add(IntToStr(ii));

end;

Továbbá javaslom, hogy először konzolos alkalmazásokkal próbálkozz.

- Amúgy egy 'picit' értünk hozzá itt egy páran - ha vetted volna a fáradságot és utánanézel.

2015. nov. 12. 19:41
 13/26 A kérdező kommentje:
Illetve majdnem...most a Memo2 részen nem 10-0-ig számol hanem csak kiírja, hogy 10 és ennyi
2015. nov. 12. 20:01
 14/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm, máris elolvasom
2015. nov. 12. 20:04
 15/26 SimkoL ***** válasza:
Mivel i1 értéke 10 és nem nulla :)
2015. nov. 12. 20:09
 16/26 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mégegyszer
2015. nov. 12. 20:24
 17/26 SimkoL ***** válasza:
Azt a videót pedig sürgősen felejts el mert borzalom. Köze nincs a srácnak a programozáshoz :(
2015. nov. 12. 20:26
 18/26 A kérdező kommentje:
Te személyszerint mit ajánlanál inkább? Könyveket, ha jól tudom, kb. minden nyelven tudnék szerezni, más kérdés ez mennyire hatékony.
2015. nov. 12. 20:32
 19/26 SimkoL ***** válasza:

Első körben ezt: [link] Ha már megy a konzolos alkalmazás, ismered a Pascal-t akkor [link] Delphi jegyzetek. A Lazarus a Delphi 'kisöccse'. Ha megakadsz kérj itt segítséget, vagyunk itt egy páran akinek nem idegen a nyelv :). Esetleg nézegesd az oldalaimat [link] itt találsz pár Pascal, Delphi kódot, feladatmegoldást - igaz kevés kommentet írtam 'beléjűk' - Szívesen segítek ha gondod van, de legalább az alapokkal legyél tisztában.

De nagyon 'kényes' vagyok a szép kódra, azért is írtam az előbb linkelt oldalt, ezért elnézem ha a kódod nem jó - kijavítom, elmagyarázom -, de ha pocsék azt nem.

2015. nov. 12. 20:46
 20/26 A kérdező kommentje:

Persze, érthető a logika, hogyha szívesen segítesz, ez kiterjed addig, míg van benne pár hiba, de ha az egész...

Köszönöm elolvasom meg, ha olyan van gyakorlom majd amit az oldaladon találok, nagyon köszönöm :)

2015. nov. 12. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!