Ért itt valaki Lazarus alatti programozáshoz?
A '→' csak rámutatott az end. -re :) A kód pedig fölöttébb pocsék. Ajánlom neked is a kis 'szösszenetemet': [link] valamint kijavítottam - pofásítottam
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var ii, i1: integer;
begin
i1 := 10;
for ii := 0 to i1 do Memo1.Lines.Add(IntToStr(ii));
i1 := 10;
for ii := 10 downto i1 do Memo2.Lines.Add(IntToStr(ii));
end;
Továbbá javaslom, hogy először konzolos alkalmazásokkal próbálkozz.
- Amúgy egy 'picit' értünk hozzá itt egy páran - ha vetted volna a fáradságot és utánanézel.
Első körben ezt: [link] Ha már megy a konzolos alkalmazás, ismered a Pascal-t akkor [link] Delphi jegyzetek. A Lazarus a Delphi 'kisöccse'. Ha megakadsz kérj itt segítséget, vagyunk itt egy páran akinek nem idegen a nyelv :). Esetleg nézegesd az oldalaimat [link] itt találsz pár Pascal, Delphi kódot, feladatmegoldást - igaz kevés kommentet írtam 'beléjűk' - Szívesen segítek ha gondod van, de legalább az alapokkal legyél tisztában.
De nagyon 'kényes' vagyok a szép kódra, azért is írtam az előbb linkelt oldalt, ezért elnézem ha a kódod nem jó - kijavítom, elmagyarázom -, de ha pocsék azt nem.
Persze, érthető a logika, hogyha szívesen segítesz, ez kiterjed addig, míg van benne pár hiba, de ha az egész...
Köszönöm elolvasom meg, ha olyan van gyakorlom majd amit az oldaladon találok, nagyon köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!