Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szeretnék megtanulni programoz...

Szeretnék megtanulni programozni. Hol is kezdjem? (Kicsit hosszúra sikeredett. )

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Igen, millió+1 kérdés van ezzel kapcsolatban olvasgatom/olvasgattam is őket, de azért megkérdezem, hogy mit ajánlanátok biztos, ami biztos.

Nos, azt tudni kell, hogy jelenleg semmit, de tényleg semmit nem tudok a programozásról...

Se azt, hogy hol kezdjem (milyen programmal... (bár igazából azt sem tudom, hogy egy programon belül kell-e megírni a dolgot, vagy sem)), se azt, hogy milyen nyelvet akarok megtanulni.

Gondoltam, valami hasznosat sem ártana megtanulnom, és ez áll legközelebb az érdeklődési körömhöz. Jelenleg gépész szakközépbe járok, de igazából 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem ebből szeretnék megélni.

Szóval eldöntöttem, hogy megpróbálok programozni.

Igazából én inkább alkalmazásfejlesztésre gondoltam (elnézést, ha nem jól használom a szakszavakat).

Melyik nyelv legyen? C#, C++, stb...

Bár, olyat is olvastam, hogy először a "programozás alapját" kell megtanulni, azután jöhetnek maguk a nyelvek.

És én ezeket, hogyan tudom megtanulni? Egyáltalán milyen programmal kezdjek neki.

(Gondolom, ha egy sima jegyzettömbbe irkálnék dolgokat, aligha történne valami.)

Érzem sok kritikát fogok kapni, mennyire nem értek egyenlőre ezekhez a dolgokhoz. >.>

Nem tudom, mindent leírtam-e, nem-e hagytam ki valamit.

A segítségeket előre is köszönöm.

2015. nov. 3. 17:56
1 2
 11/13 SimkoL ***** válasza:
Sajnos az elmúlt 30 szakmai évem alatt nem találkoztam csak Basic-kel :( - az Eiffel-lel felhagytam mert nem tetszett -
2015. nov. 3. 23:46
 12/13 anonim ***** válasza:

Pedig az Eiffel egy irdatlan jo nyelv, csak kevesen tudjak jol hasznalni. (Egyetemen tanutjak jobb helyeken, bar lehet csak mesteren.)

A Python kivalo tanulo nyelv, mert gyorsan lehet benne jo erdemenyeket elerni, ami latvanyos es inspiralo, hogy az ember tovabb haladjon.

Plusz kisebb-nagyobb scriptek megirasara is kituno, forditgatas nelkul elfut szinten barhol. (Barki barmit mond, a cross-compile szivas, C++ kodot pakolgatni ide-oda es ujra forditani mindig sem epp "jo" minden esetben.)

En szemely szerint reges-regen javascripttel kezdtem picit, majd lett PHP, Python, C++/C, picit assembly, Java, Matlab, Eiffel (egyetemen), Go es meg halom mas ami most eszembe sem jut.

Tanitottam is eleg sok embert, illetve most is tanitok, eddig valoban a Python jott ki legjobban, mint kezdo nyelv.

Persze lehet C++-al is indulni, csak abban viszonylag lassabb ersz el arra a pontra, amikor raerzel, hogy "hu de kiraly, tenyleg ezt akarom csinalni", sokkal hamarabb jon el, hogy "a fenebe ez a sz*r mar megint nem akar mukodni".

(De barmin lehet tanulni, maga a programozas nyelv fuggetlen.)

2015. nov. 4. 08:05
 13/13 A kérdező kommentje:

Na, elkezdtem eddig élvezem. :D

#4.

Megtaláltam azt a hajós könyvet, abból csinálom a dolgokat.

40. oldalig jutottam 2 óra alatt.

[link]

Eddig mindent tudok, kivéve:

". Írjon egy programot, ami euróban kifejezett pézösszegeket kanadai dollárba vált át és az

eredményt egy táblázatba írja ki. A táblázatban a pézösszegek « geometriai haladvány »

szerint növekedjenek úgy, mint az alábbi példában : 

1 euro = 1.65 dollar 

2 euro = 3.30 dollar 

4 euro = 6.60 dollar 

8 euro = 13.20 dollar 

stb. ( 16384 euronál kell megállni)

"

Ebbe is minden megy, egyedül az =-ség jelet nem tudom kiírni, mikor lefuttatom a parancsot. Tehát így néz ki:

1 euro  1.65 dollar 

2 euro  3.30 dollar 

4 euro  6.60 dollar 

8 euro  13.20 dollar

Hátha rájövök holnap a titok nyitjára...

2015. nov. 4. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!