Szeretnék megtanulni programozni. Hol is kezdjem? (Kicsit hosszúra sikeredett. )
Sziasztok.
Igen, millió+1 kérdés van ezzel kapcsolatban olvasgatom/olvasgattam is őket, de azért megkérdezem, hogy mit ajánlanátok biztos, ami biztos.
Nos, azt tudni kell, hogy jelenleg semmit, de tényleg semmit nem tudok a programozásról...
Se azt, hogy hol kezdjem (milyen programmal... (bár igazából azt sem tudom, hogy egy programon belül kell-e megírni a dolgot, vagy sem)), se azt, hogy milyen nyelvet akarok megtanulni.
Gondoltam, valami hasznosat sem ártana megtanulnom, és ez áll legközelebb az érdeklődési körömhöz. Jelenleg gépész szakközépbe járok, de igazából 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem ebből szeretnék megélni.
Szóval eldöntöttem, hogy megpróbálok programozni.
Igazából én inkább alkalmazásfejlesztésre gondoltam (elnézést, ha nem jól használom a szakszavakat).
Melyik nyelv legyen? C#, C++, stb...
Bár, olyat is olvastam, hogy először a "programozás alapját" kell megtanulni, azután jöhetnek maguk a nyelvek.
És én ezeket, hogyan tudom megtanulni? Egyáltalán milyen programmal kezdjek neki.
(Gondolom, ha egy sima jegyzettömbbe irkálnék dolgokat, aligha történne valami.)
Érzem sok kritikát fogok kapni, mennyire nem értek egyenlőre ezekhez a dolgokhoz. >.>
Nem tudom, mindent leírtam-e, nem-e hagytam ki valamit.
A segítségeket előre is köszönöm.
Pedig az Eiffel egy irdatlan jo nyelv, csak kevesen tudjak jol hasznalni. (Egyetemen tanutjak jobb helyeken, bar lehet csak mesteren.)
A Python kivalo tanulo nyelv, mert gyorsan lehet benne jo erdemenyeket elerni, ami latvanyos es inspiralo, hogy az ember tovabb haladjon.
Plusz kisebb-nagyobb scriptek megirasara is kituno, forditgatas nelkul elfut szinten barhol. (Barki barmit mond, a cross-compile szivas, C++ kodot pakolgatni ide-oda es ujra forditani mindig sem epp "jo" minden esetben.)
En szemely szerint reges-regen javascripttel kezdtem picit, majd lett PHP, Python, C++/C, picit assembly, Java, Matlab, Eiffel (egyetemen), Go es meg halom mas ami most eszembe sem jut.
Tanitottam is eleg sok embert, illetve most is tanitok, eddig valoban a Python jott ki legjobban, mint kezdo nyelv.
Persze lehet C++-al is indulni, csak abban viszonylag lassabb ersz el arra a pontra, amikor raerzel, hogy "hu de kiraly, tenyleg ezt akarom csinalni", sokkal hamarabb jon el, hogy "a fenebe ez a sz*r mar megint nem akar mukodni".
(De barmin lehet tanulni, maga a programozas nyelv fuggetlen.)
Na, elkezdtem eddig élvezem. :D
#4.
Megtaláltam azt a hajós könyvet, abból csinálom a dolgokat.
40. oldalig jutottam 2 óra alatt.
Eddig mindent tudok, kivéve:
". Írjon egy programot, ami euróban kifejezett pézösszegeket kanadai dollárba vált át és az
eredményt egy táblázatba írja ki. A táblázatban a pézösszegek « geometriai haladvány »
szerint növekedjenek úgy, mint az alábbi példában :
1 euro = 1.65 dollar
2 euro = 3.30 dollar
4 euro = 6.60 dollar
8 euro = 13.20 dollar
stb. ( 16384 euronál kell megállni)
"
Ebbe is minden megy, egyedül az =-ség jelet nem tudom kiírni, mikor lefuttatom a parancsot. Tehát így néz ki:
1 euro 1.65 dollar
2 euro 3.30 dollar
4 euro 6.60 dollar
8 euro 13.20 dollar
Hátha rájövök holnap a titok nyitjára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!