Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy tudom ezt a programot...

Swagaster kérdése:

Hogy tudom ezt a programot megcsinalni?

Figyelt kérdés

Azt akarom csinalni hogy kiszamolja egy kor Teruletet es keruletet

Eddig jutottam :

#include <iostream>

using namespace std;

int main()

{

double r,a,b,pi=3.14159265359;

cout<<"Ez a program kiszamol par dolgot a korrel kapcsolatban !"<<endl;

cout<<"Elsonek add meg a kor sugarat!"<<endl;

cin>>r;

cout<<"Nyomd meg az 1-es gombot ahoz hogy kiszamolja a kor keruletet, \n 0-ast ha akarod latni a tovabbi valaztekot! :P!"<<endl;

cin>>a;

if (a == 1);

{

cout<<"A gomb lap kerulete="<<2*pi*r<<endl;

}

else if (a == 0);

{

goto 21;

}

cout<<"Nyomd meg az 2-es gombot ahoz hogy kiszamolja a kor teruletet, \n 0-ast ha akarod latni a tovabbi valaztekot! :P!"<<endl;

cin>>b;

Csak ott az iffes resznel segitsetek mert nem tudom hogy irjam le hogyha a=1 akkor szamolja ki azt es ha a =0 akkor menjen ovabb mert igy nem engedi. Bocs hogy enyit irtam :)

2015. okt. 31. 17:17
 1/2 anonim ***** válasza:

int choice;

cin << choice;

switch (choice) {

case 1: // kerület

case 2: // terület stb.

}

2015. okt. 31. 17:56
 2/2 anonim válasza:

az if(a==0);{goto 21;} -nél nem az a ";" okozza a problémát? bár az inkább szintaxis hibát eredményezhetne...

A goto-t azt nem kéne ebben a kontextusban használni, az akkor hasznos, ha egymásba ágyazott ciklusokból kell kilépned.

2015. nov. 1. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!