A C nyelvben egy programot készítek de elakadtam. Úgy akarom megcsinálni hogy ha egyet írok be akkor folytassa a programot, ha nem akkor kérje újra. Tudnátok segíteni ebben?
Itt a forráskód
#include<stdio.h>
main()
{
int i,j;
printf("Kerj be egy egesz szamot!\n");
{
scanf("%d",&i);
}
printf("Ezaz!\n");
{
printf("Es most nyomd meg az 1-es gombot\n");
do
{
scanf("%d",&j);
{
while(j<1);
{
printf("Probald meg ujra!\n");
}
}
}
while(j=1);
printf("Okay!\n");
}
}
Hát barátom, ez így nagyon nem lesz jó... Valahogy így jobban nézne ki:
#include<stdio.h>
int main()
{
int i,j;
printf("Kerj be egy egesz szamot!\n");
scanf("%d",&i);
printf("Ezaz!\nEs most nyomd meg az 1-es gombot\n");
do
{
scanf("%d",&j);
if(j != 1) printf("Probald meg ujra!\n");
} while(j != 1);
printf("Okay!\n");
getchar();
return;
}
Az nem baj, ha kezdő vagy, de ezt a sok kapcsos zárójelet nem értem, ez inkább logikai hiba. Akkor nyiss kapcsos zárójelet, ha valamilyen blokk következik utána, ne minden parancs után.
A printf() szövege nem ebbe a témakörbe tartozik, nem vagyok a magyartanárod. Nekem nem tetszik, hogy magyar és angol keveréke, meg az Ez az!-t így kell írni. De ez most nem olyan lényeges.
Ha ilyen sok apró kérdésed van, ezekre a választ megtalálhatod a Google-ben fél pillanat alatt, ahelyett, hogy várj itt órákat a válaszra, ráadásul úgy lenne a célszerűbb tanulni is. Írd be: how to delay in c.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!