Hogyan derítsem ki, hogy nekem való szakma lenne-e a programozás?
Utolsó éves gimnazista vagyok, szóval viszonylag gyorsan kellene döntenem, hogy merre is menjek továbbtanulni...
Szeretem a matekot és az infót is, de azért a programozás elég nehéz dolognak tűnik és ha véletlen még se jönne be, akkor kínszenvedés lenne :D
Egy ideig foglalkoztam web programozással (amíg az adsense szerződést nem bontott)... igaz csak nagyon alapszinten. Wordpress motorra készítettem "saját" sablont (netről összemásolt kódokból). Nem nagyon mélyedtem el a témában, de ennyi is elég volt ahhoz hogy valamilyen szinten megszeressem. Igazából én nem web programozó akarok lenni, mert azoknak nem nagyon van jó soruk. A cél inkább Java vagy C++ lenne, amik állítólag nem könnyű nyelvek.
Attól félek, hogy nem menne a programozás/nagyon nehéz lenne nekem/unalmasnak találnám stb.
Nyilván el kellene kezdenem valamilyen könnyebb nyelvvel foglalkozni és akkor már talán eltudnám dönteni a dolgot. Milyen nyelv lenne ideális, aminek az elsajátítása nem tartana nagyon sokáig?
Szerintem nagyon fogod szeretni a programozast, mikor majd megtanulod az alap dolgokat ( egy nap max) es eltudsz majd kesziteni egy akarmilyen egyszeru programot, hat az nagyon jo erzes lessz! Majd eldicsekedheted az osztalytarsaidnak hogy megtudtal irni egy programot, ami hidd el egy nagyon nagy teljesitmeny es majd naprol napra jobban es jobban fogod tudni. Eleinte nagyon unalmas lessz az info, sokat irtok mad a fuzetbe de utanna majd mentek laborba es ott majd szamitogepen fogtok dolgozni. Plusz a mai vilagban nagyon jol meg vannak fizetve a programozok! Tehat jo gondold meg :P
Remelem segitettem :))
Úgy tűnik, van hozzá vénád, minden szakmában vannak olyan területek, ami unalmas, mint pl sportolóknál a mindennapos edzések, mindig ugyanaz stb, de a célra figyelj és akkor tényleg élvezni fogod.
Ráadásul hiány van a szakmában, nem lesz gondod az elhelyzkedéssel
Köszönöm a válaszokat :)
Úgy döntöttem, hogy C++-al kezdek. Korábban már tanulmányoztam az OOP-t, és a lényeget értem is... még van egy kis időm belemélyedni a dologba, és ha tetszeni fog, akkor ilyen irányba megyek tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!