Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek melyik a legrossza...

Szerintetek melyik a legrosszabb a népszerűbb programnyelvek közül és miért?

Figyelt kérdés

Mondjuk innen az első 10-ből melyiknek milyen hibái és hátrányai vannak:

[link]

2015. okt. 21. 12:53
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
Js, nem csak mert elavult (az szerencsere javithato benne, de az alap js nagyon elmaradott a mai korhoz) hanem, hogy szinte minden mashogy ertelmezi.
2015. okt. 21. 13:15
 2/10 anonim ***** válasza:
58%

Tévedsz, ha azt hiszed, hogy "a legjobb" programnyelv létezik, mint pl. VGA vagy CPU-kban. Nem.

Minden programnyelvnek megvan a saját mechanizmusa, paradigmája és fejlesztési/futási környezete.

Például:

A lényeg, hogy mi a cél: Ha Webprogramozás, akkor ahhoz legmegfelelőbbet választod (Python, PHP, JavaEE. stb).

Ugyan ez igaz az adatbázisra is (MySQL, MariaDB, Oracle, SQLite, stb).

Van milyen rendszerre akarsz fejleszteni? Linux kernelben láttál egy hibát? Akkor C nyelv. Ha gyors válaszidejű programot akarsz fejleszteni OOP paradigmával: C++ nyelv. Nem a gyorsaság a lényeg, hanem a hordozhatóság és OOP paradigma: Java nyelv.

Nem azért vannak egyes nyelvek lecsúszva, mert nem használja senki. Vegyük az Assembly-t (röviden ASM). Az ASM nem más mint a gépi kód szimbolikus formája. Önmagában a programnyelvet a gép nem tudja értelmezni, ezt le kell fordítani. Most ezt egy Compiler vagy Interpreter végzi, most mindegy is. A lényeg, hogy a gép nyelv egy bináris számsor, aminek a szimbolikus formája az ASM. Írhatsz te C-ben vagy C++ban programot, de a 3 fordítási fázisból: [C/C++ nyelv -> ASM -> Object -> Gépkód] áll, ahol 1. lépésre ASM lesz, ha akarod ha nem. Ha itt kell debugolni, ezen a szinten, mert ASM-be kapod a forráskódot, akkor ahhoz tudnod kell azt a nyelvet.

Vagy a 20. helyen az R. R nem programnyelv, hanem statisztikai számításokra való scriptnyelv. Ő nem arra van, mint más általános célú programnyelv. Így pl. ha Mesterséges Intelligencia témájú programot írsz, és nagy mintákból kell kiszűrni valami feltétel teljesülését, akkor az R-en keresztül gyorsan hozzá tudsz jutni az eredményhez.

Vagy a 22. Fortran, melyet elsősorban matematikai számítások (például mérnöki alkalmazások) megkönnyítésére fejlesztettek ki. Ezt több helyen is előjön, még akkor is ha nem látod. Egy szinusz értékének kiszámolása, bármilyen programnyelvben a Fortran-ban megírsz algoritmus fogja kiszámolni neked.

Végszóként: Minden nyelvnek, scriptnek meg van az önálló feladata és célja. Nincs olyan, hogy hibás avagy hátrányos. Csak tudni kell, hogy mikor, hol, mit kell használni.

2015. okt. 21. 13:40
 3/10 anonim ***** válasza:

Javítás:

...Fortran-ban megírt algoritmus...

2015. okt. 21. 13:43
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Java (hajaj, ezért mit fogok kapni...), PHP, JavaScript. +1 a hálistennek eltűnőben lévő Flash.

A Java nekem régi ellenségem, elsőnek legyen elég, hogy érthetetlen az operátortúlterhelés és a referencia szerinti átadás hiánya.

A PHP valami borzalom, részletesen:

[link]

A JavaScript (a Flashhez hasonlóan) meg csak azért van még életben, mert nincs más.

Az ADA olyan vegyesfelvágott. Van benne 1-2 jó dolog, de ezekért nem érdemes vesződni a többi hibájával.

2015. okt. 22. 12:33
 5/10 anonim ***** válasza:

Ugye milyen érdekes az emberiség? :D Nekem pont, hogy a Java meg a PHP a favoritom.

Persze, ezeket ember válogatja. Ahány programozó, annyi féle favorizálás.

De persze, ha munkáltató azt akarja, hogy Androidra app-hoz írj valami üzleti logikát, ami független az android rendszerétől, azt kénytelen vagy Java-ban megírni. :) Különben csúnyán fog nézni a főnök, és mondhatja: Hiszen programfejlesztő vagy. Old meg.

2015. okt. 22. 17:00
 6/10 anonim ***** válasza:

# 5/5 Időpont tegnap 17:00

"Ugye milyen érdekes az emberiség? :D Nekem pont, hogy a Java meg a PHP a favoritom.

Persze, ezeket ember válogatja. Ahány programozó, annyi féle favorizálás."

Ez nem favorizálás kérdése volt. A PHP nélkülözhetetlen, ettől még maga a nyelv szar. Ha már a PHP fejlesztője mondja, szerintem neki illik hinni a témában :-D

A Java-ban nem mélyedtem el túlságosan, de a "házastársa" C#-ban otthon vagyok, én értem a népszerűségét, de bizonyos dolgok borzalmasan vannak megvalósítva benne, amik ettől még nem teszik indokolttá a pozíciót ahol van.

"De persze, ha munkáltató azt akarja, hogy Androidra app-hoz írj valami üzleti logikát, ami független az android rendszerétől, azt kénytelen vagy Java-ban megírni. :)"

Androidra ígyis-úgyis Java-ban vagy kénytelen írni, az, hogy legyen független tőle, az már mindegy.

De ettől függetlenül igazad van, egy jó programozónak a nyelv csak eszköz, nem hitvilág.

2015. okt. 23. 11:25
 7/10 A kérdező kommentje:

"Androidra ígyis-úgyis Java-ban vagy kénytelen írni, az, hogy legyen független tőle, az már mindegy."

Tévedés ... Mono-n mehet C#, Kiwi-n meg Python. Ha játékot csinálsz Unity-vel akkor egyéb nyelvi lehetőségeid is vannak.

2015. okt. 23. 14:54
 8/10 anonim ***** válasza:

# 7/7 Időpont ma 14:54

A Mononak, és a Kiwinek megvannak a maga problémái, nem 100%-os, hiába mondják azt. Profi appot nem feltétlenül érdemes abban android alá.

Unity meg teljesen más tészta.

2015. okt. 23. 17:01
 9/10 anonim ***** válasza:
C++ nyelven is lehet androidra írni, de csak ritka esetben ajánlott: [link]
2015. okt. 23. 17:30
 10/10 anonim válasza:
PHP, MySQL
2023. okt. 11. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!