Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen programozási nyelvet...

Milyen programozási nyelvet ajánlotok egy középiskolásnak? (Asztali programok, játékok készítéséhez)

Figyelt kérdés

Hali! Én egy 15 éves, elsős középiskolás tanuló vagyok (megjegyezném, hogy informatika szakon). Körülbelül egy éve szilárdult meg bennem a döntés, hogy informatikai szakon szeretném folytatni tanulmányaimat...

Ekkor kezdtem hozzá a HTML-hez és a CSS-hez, ezután pedig jött a PHP és a JavaScript. Mondhatni, hogy elég jól megy a webprogramozás, és a PHP-szerű nyelvek szintaktikájával nincsenek gondjaim. Suliban is webprogramozást fogunk tanulni, melynek alapjait most kezdtük el (számrendszerek, komplemensek, informatika-történelem, említés szintjén C,C++ nyelv). Nemrég utánanéztem a C-nek, de úgy gondolom, hogy még nincsenek meg hozzá a kellő alapok...

2015. okt. 3. 18:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Python, van hozzá a PyGame azzal tudsz játékot is.
2015. okt. 3. 19:25
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

én szerintem kezdj el majd barátnkozni valamelyikkel: unity, unreal engine

unity: C#, JavaScript or Boo

(én a c#-ot ajánlanám, de mivel megy a javascript, lehet neked avval lenne jobb)

un. engine: c++

de a unity-el kezdőknek könnyebb szerintem

2015. okt. 3. 20:08
 3/4 |Orfeusz| ***** válasza:
100%
Ha tudsz már JavaScript alapokat, azt folytasd komolyabb szinten. Kárba nem fog veszni, és játékokat is tudsz vele írni. Ha kíváncsi vagy, a Pythont is elkezdheted (JS mellé nem tart sokáig megtanulni). Érettségizni pl a Python tökéletes nyelv.
2015. okt. 3. 20:14
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :) Igen, a JavaScript alapok mennek, viszont egy ideje nem foglalkozok vele, de a válaszok alapján folytatni fogom! A Python érdekes nyelvnek ígérkezik, ahogyan utánanéztem. :)
2015. okt. 3. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!