Milyen programozási nyelvet ajánlotok egy középiskolásnak? (Asztali programok, játékok készítéséhez)
Hali! Én egy 15 éves, elsős középiskolás tanuló vagyok (megjegyezném, hogy informatika szakon). Körülbelül egy éve szilárdult meg bennem a döntés, hogy informatikai szakon szeretném folytatni tanulmányaimat...
Ekkor kezdtem hozzá a HTML-hez és a CSS-hez, ezután pedig jött a PHP és a JavaScript. Mondhatni, hogy elég jól megy a webprogramozás, és a PHP-szerű nyelvek szintaktikájával nincsenek gondjaim. Suliban is webprogramozást fogunk tanulni, melynek alapjait most kezdtük el (számrendszerek, komplemensek, informatika-történelem, említés szintjén C,C++ nyelv). Nemrég utánanéztem a C-nek, de úgy gondolom, hogy még nincsenek meg hozzá a kellő alapok...
én szerintem kezdj el majd barátnkozni valamelyikkel: unity, unreal engine
unity: C#, JavaScript or Boo
(én a c#-ot ajánlanám, de mivel megy a javascript, lehet neked avval lenne jobb)
un. engine: c++
de a unity-el kezdőknek könnyebb szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!