Hogyan kell újra rakni a gépet? (! lett! )
Nagy vonalakban :
-Lementünk minden fontosat a gépről mert minden letörlődik újrarakáskor.
-A telepítő lemezt betesszük a gépbe és föltesszük róla az új XP-t.
-Újra "belakjuk" a gépet a saját kis dolgainkkal.
Melyik résznél akadsz el?
Hogyha két particiód van a gépen, pl: C:/ és D:/ akkor minden adatodat ami fontos (dokumentumok,képek, videók,zenék) másold át a D:/ meghajtódra. Ezt én általában totalcommanderrel szoktam csinálni(így gyorsabb). A programjaidat majd újra kell telepíteni ezért ne a program mappákat, hanem a program installátorát (telepítőjét) másold át szintén a D:/ meghajtódra. A böngészőből a kedvenceidet, könyvjelzőket másold ki egy mappába. Az asztal és a startmenü tartalmával, beállításaival nem kell foglalkoznod mert úgyis mindent újra kell telepíteni, de ha van valami progid vagy dokumentumod az asztalon ami nincs meg máshol azt azért mentsd ki. Ha már úgy látod hogy minden fontos dolgod a D:/ meghajtón van amit nem akarsz elveszteni,
akkor tedd be az XP telepítődet és indítsd újra a géped. Ha telepítettél már XP-t akkor tudod a dolgod, ha még nem akkor majd kiírja hogy ha cd-ről akarod indítani akkor nyomj egy gombot. Tedd azt. Ha ez nem történne meg, és a merevlemezről boot-olna be, akkor át kell állítanod a BIOS-ban a boot sorrendet, úgy hogy a cd-rom legyen az első. Ha nem tudod hogy kell akkor írj és majd leírom részletesen. Ha tudod akkor állítsd át, F10/enter és indul a hardverkiépítés vizsgálata. Ezután megtalálja a particiókat, és megkérdezi hogy mi legyen velük. A D:/ particiót NE BÁTSD! Az op.rendszer mindig a C:/ meghajtón van. Jelöld ki és kövesd az utasításokat. Ha NTFS fájlrendszer van rajta akkor nem muszály újraformázni csak telepítsd. A továbbiakban csak az utasításokat kell követned és így már újra lesz rakva az XP-d. Mikor végzett akkor szépen visszapakolsz mindent a helyére a D:/-ről a C:/-re, és a programjaidat újra telepíted és már kész is vagyunk.
Ha még nem csináltál ilyet, akkor a biztonság kedvéért írd ki agy dvd-re is az adataidat :)
Sok sikert.
Ezeréves kérdés, de nyilvánvalóan azért találtam meg mert nekem is aktuális a dolog.
Jött rá hét válasz, mindenkinek csak jár a szája hogy ez milyen primitív, de értelmes választ csak hatos tudott adni a hozzászólónak :D
Ebből kiindulva feltételeznem kell hogy a többi hat csak pofázik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!