Visual c# 2008 express edition/saját böngésző?
Gyanítom felhasználtad a beépített WebBrowser osztályt :) Ez végeredményben az IE, azon keresztül kommunikál, azon keresztül végzi a letöltést, megjelenítést.
Te nem saját böngészőt csináltál (azért nem gondoltad komolyan, hogy ennyi, ügye? :D ), hanem az IE motorját és renderelését használod, meg raktál köré egy kis körítést.
Ha valóban saját böngészőt akarsz összerakni (nem ajánlom - pocsék egy meló egy JÓ HTML parsert összerakni - de még egy pocsék is kemény meló), akkor ajánlom figyelmedbe a következő témaköröket: Webclient, WebRequest - ha nagyon mélyre akarsz menni (végképp nem ajánlom) akkor a HTTP sockettel való haverkodást, de ahhoz nem árt, ha pontosan ismered, hogyan is történik a kliens - szerver kommunikáció.
És, mint írtam - ha így letöltöd az adatokat, akkor csak egy stringet fogsz kapni a szerverről (a weblap forráskódját) amiből neked kell felépíteni az oldalt magát, aztán renderelni a szövegeket, letölteni és megjeleníteni a képeket, aztán figyelembe venni a stílusokat, táblázatokat - és még a mai weblapok egyik legfontosabb részét, a JavaScriptet nem is karcoltad, ami meg megint más világ.
Nem megoldhatatlan, és nagyon sokat lehet tanulni egy ilyen projektből, de egyedül, minimális tudással egy firefox - chrome szintű böngészőt nem fogsz csinálni. De ha eljutsz oda, hogy a HTML tartalmat ki tudod renderelni, esetleg alap CSS formázással, na, az már azért portfólióba való anyag :)
Írtam egy saját oprendszert.
OperatingSystem os = new OperatingSystem();
os.Boot();
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!