Van itt olyan aki ért a HTML és a php programozáshoz, hogy szívesen segítene?
"Én úgy szeretnék csinálni egy weboldalt, hogy 100%-ban én határozom meg, hogy mi-milyen legyen, hol legyen illetve legyen ki-és bejelentkezési funkció, illetve bizonyos funkciókat csak azok tudjanak igénybevenni akik regisztrálva,bejelentkezve vannak."
Sok sikert.
"Nekem azt mondták, hogyha megtanulom a html nyelvet, akkor egy 100%-ban általam meghatározott weboldalam lehet"
Átvertek. A HTML édeskevés.
HTML + CSS + JavaScript + valamilyen szerveroldali nyelv, mondjuk PHP + SQL.
Ez így rögtön meg is 4-500 szorozta a tanulandó anyagot.
"de idáig úgy tapasztaltam, hogy az az online weboldalkészítő kevésbé fogja meg a kezem, mint a html nyelv."
Nem derül ki mi az az "az az", de ez biztos, hogy marhaság.
"egyedül azért nem azt akarom megcsinálni, mert ott ez a ki-be jelentkezős történet nem csinálható meg."
Tisztán HTML-ben sem bájdövéj.
Eltelt több, mint két óra, de valódi kérdést még mindig nem sikerült feltenned.
MI A KÉRDÉS?
Megpróbálok normálisan válaszolni a kérdésedre:
Első körben érdemes megtanulni a HTML és CSS nyelveket, hogy egy statikus weboldalt meg tudj csinálni.
Ha ez megy, akkor lehet próbálkozni Javascript-tel, jQuery-vel, hogy interaktív felületeket hozz létre.
Ezek után meg kell tanulnod használni egy back-end nyelvet, itt gyakorlatilag végtelen opció közül választhatsz, PHP, JavaScript(nodejs), C#(.NET), Python(Django), Ruby(Ruby on Rails), stb...
Ezzel együtt megtanulsz használni egy adatbázis-lekérdező nyelvet(SQL a legkézenfekvőbb).
Ha mindez megvan, fogsz mondjuk egy, az általad választott nyelvhez készített MVC frameworköt, rátapadsz a dokumentációjára és innen már egyedül is menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!