Milyen programot ajánlotok kezdőknek HTML programozáshoz?
HTML-hez nem kell kifejezetten program, hiszen nem kell fordítani. Egy szinitaxiskiemeléssel rendelkező szövegszerkesztő (notepad++, gedit) és egy böngésző bőven elég a szerkesztéshez.
Itt egy jó referenciaoldal, jól magyaráz, igaz, angol, de teljesen érthető.
Lehet szerkesztőprogramot is használni. Kényelmesebb, mert nem kell kódolni, csak kb. Word-höz hasonlóan szerkesztgetni, de hibája, hogy teleteszi a kódot olyan dologgal, amire nincs szükség, és nem biztos, hogy minden böngészőn és felbontáson ugyanúgy fog megjelenni, e tekintetben a kézzel írás szabadabb.
Ha a szerkesztőt választod, jó weblapszerkesztőről majd az utánam szóló nyilatkozik, mert én utoljára FrontPage-t használtam középiskolában, aminél minden jobb :)
De ha úgy érzed menne kézzel írva is, én azt támogatnám jobban. :) 2 nap alatt összedobhatsz egy ilyen, kifejezetten egyszerű oldalt (ezt konkrétan én készítettem) [link]
A html nem programozási nyelv, azért ezt had pontosítsam.
Illetve ha ténylegesen jól akarod tudni az alapokat, akkor mindenképpen érdemes a Notepad++-al dolgozni.
Persze a grafikus "összegkattintatósak" gyorsabbak és kényelmesebbek a kezdőknek, de nem is tanulnak vele sok újat. :)
(Viszont "büszke vagyok" rád, mert te programot keresel és nem valami online vacakkal szórakozol, csak így tovább!)
#5: vagy KompoZer, ami újabb.
De egy Windows-os Notepad is megteszi, de Gedit vagy Notepad++ a legjobb ilyenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!