A SELECT TOP 1 1 mit jelent (SQL)?
Figyelt kérdés
SELECT TOP 1 1 FROM Tábla T WHERE T.Mező = A.Valami
Sima SELECT TOP 1-et érteném, de nem tudom kitalálni, hogy ez mit jelent (google-t már próbáltam).
2015. aug. 4. 09:34
1/13 anonim 

válasza:

A második 1-es véletlenül nem az oszlop neve? Ha nem, akkor elírás.
2/13 A kérdező kommentje:
Nem elírás és már sokadszorra találkozom vele...
2015. aug. 4. 10:03
3/13 A kérdező kommentje:
Na szerintem kitaláltam... ha a where feltétel teljesül (tehát van eredmény), akkor 1-et ad a lekérdezés eredménynek, ha nincs ilyen, akkor null.
2015. aug. 4. 10:11
4/13 anonim 

válasza:

Ha valaki ilyeneket művel, legalább illene kommentelni, hogy mégis mi a f**z van, hogy másnak ne kelljen olyanokon agyalni, hogy elírás-e. :D
5/13 anonim 

válasza:

A "SELECT 1 FROM..." elég általános dolog, aki ért SQL-hez, azt tudja mit csinál.
6/13 anonim 

válasza:

Nem a "SELECT 1 FROM"-ról van szó.
7/13 anonim 

válasza:

Hát? ez az, a TOP 1 pedig csak az elsőt adja vissza. Én úgy látom, hogy ez egy SELECT 1 FROM... lekérdezés.
8/13 A kérdező kommentje:
Nem SELECT 1 FROM, olvasd már el a kérdést. SELECT TOP 1 1 FROM. Amúgy már rájöttem, úgyhogy lényegtelen.
2015. aug. 7. 00:30
9/13 A kérdező kommentje:
Egyébként meg a kérdéstől teljesen független az, hogy ki mennyire ért az sql-hez. Ha tudod a választ, akkor válaszolsz, ha nem akkor meg nem itt okoskodsz.
2015. aug. 7. 00:31
10/13 anonim 

válasza:

Azt írtad, hogy érted mit jelent a SELECT TOP 1...
ha a TOP 1-et kiveesszük (amit ugye értesz mit jelent...), akkor marad egy SELECT 1 FROM Tábla...
Nem válaszoltam, mert már megírtad te magad a válasz. Ha nem lett volna ott, akkor természetesen válaszoltam volna.
Bár az én "válaszomat" nagyon lepontozták, de ahogy látom az a válasz is csak 57%-ban hasznos, aki azt modnja, hogy ez nem egy "SELECT 1 FROM" lekérdezés... ezek szerint vannak még itt mások is, akik úgy gondolják, hogy a kettő mégiscsak ugyanaz...
Ha ennyit nem bírsz felfogni, akkor belőled soha nem lesz programozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!