SELECT isbn FROM tabla WHERE isbn="9675432122" nem találja meg a követzkező rekordot pl. 967-543-212-2 Lehet olyan lekérést csinálni ami ezt is megtalálja? (a számok passzoljanak, de a közte levő karaktereket, ha vannak, ne vegye figyelembe)
Figyelt kérdés
2014. jún. 6. 12:22
1/4 anonim válasza:
SELECT isbn FROM tabla WHERE REPLACE(isbn , '-', '')="9675432122"
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, ez így jó is lett, avval a kiegészítéssel, hogy nemcsak "-" karakter hanem space is szokott a számok között lenni, de ezt egy union-nal már meg tudtam oldani a válasz alapján. Ha jól értelmezem a replace parancsot, akkor ott nem lehet olyat csinálni, mint pl. a php-ban a preg_replace parancsnál, hogy nem konkrét sztringet, hanem egy szabályos kifejezést adok meg?
2014. jún. 7. 07:24
3/4 anonim válasza:
igen, a replacenal konkrét stringet kell megadni
ha érted a regexet, akkor használd a like helyett az rlike-ot(regex like)pl: where isbn rlike (és ide a regex kifelyezés), de sajnos én még nem vagyok otthon a regexben, de tervben van a megtanulása
4/4 anonim válasza:
Az rlike-kal azért vigyázz, mert nem egy szabványos dolog, Bár nem írtad milyen adatbázis kezelőd van, de pl MS Sql-ben tuti nem működik.
Másrészt ha nagy az adatbázisod, és sokat keresel benne ISBN-re, akkor valami más megoldást kéne keresned, mert így elég lassú lesz, mert nem tudsz így indexet használni. Pl. egy computed columnban eltárolhatod a kötőjel nélküli ISBN-t, és akkor már tudsz rá indexet tenni és arra keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!