Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » VB. Net hogyan lehet ezt?

Makker bolha kérdése:

VB. Net hogyan lehet ezt?

Figyelt kérdés

Egy jatekon dolgozom amiben nincs egyenlore semmi nagy grafikai kidolgozas az ikonok minden csak ugy van hogy megis egyenlore. mert en eloszor a program kodot szeretem elkesziteni majd magam megrajzolni a dolgokat egy par segitsegel. De ezt nem tudom megoldani :/ Van egy tarhelyem pl. Jatekom. Na most a jatek elinditasakor beirod felszahnalo neved (csak elso inditaskor) es akkor a program elmenti de en csak a my.settings ben tarolom egyenlore es nekem az kene hogy ilyenkor a tarhelyemre feltoltene egy txt fajlt a txt fajl neve az a felhasznalo nev lenne es a txt tartalma meg pl. Szint: 1;Penz: 500; stb... es ha ugye mart ha ujra bekapcsolom akkor nem onnand olvassa be mert ha nincs net akkor megy nelkule is csak arro jo hogy oda menti. Na es a kovetkezoleg meg ugy szeretnem hogy ha a haverom felmegy a jatekra akkor van egy textbox ahova beira a nevemet es ha a tarhelyen van olyan nevu txt fajl akkor kidob enegem es meg az utolso dolog amit nem tudok hogy ha kikeres es ram kattol akkor ezt hogyan: ?

Beugrok en a szintemmel meg adatokkal egyutt de kene az hogy mindig a txt bol ;-ig olvassa az adatot es felismerje hogy ha pl. szint: 15; dmg: 80; akkor rendesen felismeri mi a szint,dmg meg minden. Gondolom komplikalt de hogyan lehet ezt megoldani ha meglehet ? Eleg egy link ahol elvan magyarazva ezek a dolgok mert gyorsan tanulok. Nagyon szepen kerlek segits rajtam :/

2015. júl. 28. 17:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Egy jótanács: a vesszőt nem véletlenül találták fel.

2 db kérdőjel van a leírásban.

Az elsőt nem is értem, ott melyik része van megoldva már?

A másodiknál is csak tapogatózom: szöveget akarsz parszolni, ha jól értem. Splittelheted a sort pontosvesszőnként, aztán azokon belül a kettőspontnál. De használhatnál esetleg olyan fájlformátumot is, amire már van készen író-olvasó technológia, pl. CSV, JSON, XML.

2015. júl. 28. 18:18
 2/5 A kérdező kommentje:
azt nemtudom hogyan kell csatlakozni es feltolteni a tarhelyre, Es azt hogy hogyan tudom azt hogy Mint a farming simulator 2013 ban is van az a save xml fajlban ott is mindig a ;-ig olvassa es nekem is ez kell. Pl. Szint.text = tarhelyrol az xml vagy txt fajlbol az ami a szint utan van es igy lenne: szint: 25 vagyis a szint.text az 25 lenne
2015. júl. 28. 19:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Egyetlen egy hiba van:

Aki egy épkézláb, értelmes magyar mondatot sem tud leírni, az ne akarjon programozni, mert úgysem fog menni, másrészt úgyis ugyanilyen igénytelen szar lesz a végeredmény is.

2015. júl. 29. 08:47
 4/5 anonim ***** válasza:

#1 vagyok

A második dologra (szöveg parszolás) már mondtam több megoldást is.

Az első dologra pedig Google("vb .net ftp upload") és Google("vb .net ftp download") a javaslatom.

(Egyébként #3-al egyet értek.)

2015. júl. 29. 09:25
 5/5 A kérdező kommentje:
jo nemtudtam megfogalmazni mert.. na es koszi a valaszt ment a pacsi
2015. júl. 29. 11:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!