Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Nőként,33 évesen érdemes még...

Nőként,33 évesen érdemes még belekezdenem programozás tanulásába?

Figyelt kérdés
Kedvem lenne hozzá, időm is. Iskolát keressek, magamtól álljak neki? Angolul középszinten beszélek, van informatikai képzettségem is egy kevés (gazdasági informatikus) de az már elavult tudás.
2015. júl. 21. 11:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Igen érdemes persze én 36 vagyok, de egyfolytában tanulok.

Magántanárt javaslok, aki régóta a szakmában dolgozik és több programnyelvben is otthon van.

2015. júl. 21. 11:16
 2/15 anonim ***** válasza:
Kezd el elsőnek magadtól, és ha továbbra is érdekel akkor érdemes. Több területen hasznát veheted :D ( [link] )
2015. júl. 21. 11:22
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszi, inkább a coursera-n próbálkozok az kevésbé perverz :-)
2015. júl. 21. 11:26
 4/15 anonim ***** válasza:
Még vagy 40 évig fogsz dolgozni, úgyhogy mindenképpen.
2015. júl. 21. 12:38
 5/15 anonim ***** válasza:

Python, és meglátod, hogy megy-e.

G.

2015. júl. 21. 13:07
 6/15 anonim ***** válasza:
Szia! Persze, hogy érdemes belekezdeni! A programozáshoz nagyon sok önfejlesztés szükséges, úgyhogy én nem keresnék iskolát vagy tanárt, hanem inkább az internetről tanulnék, mivel nagyon sok könyv és jegyzet van, amiben teljesen érthetően le vannak írva az alapok, később meg már úgyis csak dokumentációkat és fórumokat fogsz olvasgatni, ha keresel valamit. Python-nal érdemes kezdeni, mivel egyrészt egyszerű nyelv, másrészt elég kiterjedt a függvénykönyvtára, szinte mindenre találhatsz már kész megoldást, ami az elején hasznos, mert sok sikerélményt biztosít. Ha meg már elsajátítottad az alapokat vele, kacsintgathatsz akár nehezebb nyelvek felé, mint a C is. :-) Abban már izzasztóbb dolgozni, viszont sok újat is mutat. Ha pedig útközben elakadsz és nem találod a megoldást, írj ki kérdést és megpróbálunk segíteni, vagy írhatsz nekem is, és ahogy az időm engedi, válaszolok is rögtön.
2015. júl. 21. 15:20
 7/15 anonim ***** válasza:
Szerintem érdemes, döntsd el hogy kb mivel szeretnél foglalkozni és állj neki magadtól. Ha szerencséd van, a kezdeti lelkesedés egy jódarabig elvisz. Tényleg, mivel szeretnél foglalkozni?
2015. júl. 21. 17:06
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket. Olvasgattam már egy ideje és több helyen is a pythont ajánlották. Találtam több külföldi oldalt is, de van magyar nyelvű dokumentáció is, úgyhogy biztosan bele vágok.

Konkrét tervem még nincs, csak néhány problémám, amit szívesen megoldanék. Adatbázisokkal dolgozok elég sokat és kedvem lenne néha a saját dolgomat megkönnyíteni. Illetve később szívesen foglalkoznék weboldalakkal is. Szóval konkrét terv még nincs, majd ha látom mire képesek ezek a programnyelvek és én mire leszek képes.

2015. júl. 21. 20:39
 9/15 anonim ***** válasza:

[link]

Csak a verziókra figyelj, mert a könyv nem a Python 3-hoz készült.

2015. júl. 23. 00:14
 10/15 anonim ***** válasza:

Szerintem azt is vedd figyelembe, hogy a személyiségedhez és a gondolkodásmódodhoz mennyire illik: Picit monoton tud lenni, analitikus gondolkodásmód kell, erős érdeklődés, folyamatos tanulás. És a lényegében majd egyszer a világban lévő folyamatokat kell majd egy lesarkított modellbe beleerőltetned:)

Ha viszont a programozás maga nem tetszett meg annyira, van számos kapcsolódó hivatás, ami kicsit más, de jó kis agymunkát igényel: tesztelők, funkcionális designerek, konzulensek (ezt mindenki máshogy hívja, de lényegében egy szoftvert az ügyfél igényeire konfigurálnak, segítenek neki megtanulni és a folyamatait hozzá igazítani)

2015. aug. 19. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!