Nőként,33 évesen érdemes még belekezdenem programozás tanulásába?
Igen érdemes persze én 36 vagyok, de egyfolytában tanulok.
Magántanárt javaslok, aki régóta a szakmában dolgozik és több programnyelvben is otthon van.
Python, és meglátod, hogy megy-e.
G.
Köszönöm a tippeket. Olvasgattam már egy ideje és több helyen is a pythont ajánlották. Találtam több külföldi oldalt is, de van magyar nyelvű dokumentáció is, úgyhogy biztosan bele vágok.
Konkrét tervem még nincs, csak néhány problémám, amit szívesen megoldanék. Adatbázisokkal dolgozok elég sokat és kedvem lenne néha a saját dolgomat megkönnyíteni. Illetve később szívesen foglalkoznék weboldalakkal is. Szóval konkrét terv még nincs, majd ha látom mire képesek ezek a programnyelvek és én mire leszek képes.
Csak a verziókra figyelj, mert a könyv nem a Python 3-hoz készült.
Szerintem azt is vedd figyelembe, hogy a személyiségedhez és a gondolkodásmódodhoz mennyire illik: Picit monoton tud lenni, analitikus gondolkodásmód kell, erős érdeklődés, folyamatos tanulás. És a lényegében majd egyszer a világban lévő folyamatokat kell majd egy lesarkított modellbe beleerőltetned:)
Ha viszont a programozás maga nem tetszett meg annyira, van számos kapcsolódó hivatás, ami kicsit más, de jó kis agymunkát igényel: tesztelők, funkcionális designerek, konzulensek (ezt mindenki máshogy hívja, de lényegében egy szoftvert az ügyfél igényeire konfigurálnak, segítenek neki megtanulni és a folyamatait hozzá igazítani)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!