Melyik programozási nyelvet ajánlott egy kezdő számára megtanulni?
Tudom,hogy nagyon sok kérdés volt már ezzel kapcsolatban,de ahogy nézegettem nem igazán tudok dönteni hogy melyik nyelvvel kezdek el foglalkozni.
Pontosan játékot szeretnék készíteni.
15/f
Hát egyből nekiállhatsz alapismeretekkel is valami tutorialos OGL/DirectX dolognak is, de nem lesz mögötte problémamegoldókézség így. Szerintem bele is őszülnél, ha rögtön ilyen bonyolult dologgal kezdenél.
Az a baj, hogy mégha tudsz is minden alapvetően szükséges dolgot a technikai oldalról, az egyre bonyolultabb dolgokkal arányosan nő a problémák száma is.
Pl. csinálsz egy szövegdobozt, amibe lehet írni, meg lementeni. Ez a beépített eszközökkel kb. nulla munka. Csinálsz egy Notepad utánzatot minden funkciójával együtt, és minden létező bugfix-szel együtt, na ez már jóval időigényesebb munka. És akkor ez még csak egy egyszerű program.
Egy játéknál be kell tölteni a mapot, kell fizika, irányítani kell a szörnyeket, kezelni kell a játékos statisztikáját, kezelni kell képeket, hangokat, kellenek bele extrák. És mindezt hibák nélkül kell hogy működjön. Ehhez kell, hogy bármilyen problémában jártas legyél, mert különben félpercenként leragadsz, a végére meg feladod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!