Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik programozási nyelvet...

Melyik programozási nyelvet ajánlott egy kezdő számára megtanulni?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy nagyon sok kérdés volt már ezzel kapcsolatban,de ahogy nézegettem nem igazán tudok dönteni hogy melyik nyelvvel kezdek el foglalkozni.

Pontosan játékot szeretnék készíteni.

15/f

2015. júl. 12. 01:10
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
wow..nagyon jó és részletes válasz,de egy kicsit lehangoló.Ez a hosszadalmas folyamat "megrövidül"?Mert én most megyek középsuliba,infós szakon.Ott meg azt mondták hogy először Java-t fognak tanítani meg C-t.De magamtól is megakartam tanulni,ezért kérdeztem. :) Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)
2015. júl. 13. 00:46
 12/13 anonim ***** válasza:
Én személy szerint ellenzem, hogy először objektumorientált nyelvet (pl. Java, C#) tanulj, és aztán eljárásorientáltat (pl. C). Az objektumorientált nyelvek egy összetettebb, bonyolultabb világot kínálnak, és feltételezik, hogy vannak eljárásorientált ismereteid. Egyiket sem értheted meg a másik nélkül. Nem értheted meg, hogy mire kínál megoldást az objektumorientáció, ha nem ismered az eljárásorientáció hiányosságait.
2015. júl. 13. 00:57
 13/13 anonim ***** válasza:

Hát egyből nekiállhatsz alapismeretekkel is valami tutorialos OGL/DirectX dolognak is, de nem lesz mögötte problémamegoldókézség így. Szerintem bele is őszülnél, ha rögtön ilyen bonyolult dologgal kezdenél.

Az a baj, hogy mégha tudsz is minden alapvetően szükséges dolgot a technikai oldalról, az egyre bonyolultabb dolgokkal arányosan nő a problémák száma is.

Pl. csinálsz egy szövegdobozt, amibe lehet írni, meg lementeni. Ez a beépített eszközökkel kb. nulla munka. Csinálsz egy Notepad utánzatot minden funkciójával együtt, és minden létező bugfix-szel együtt, na ez már jóval időigényesebb munka. És akkor ez még csak egy egyszerű program.

Egy játéknál be kell tölteni a mapot, kell fizika, irányítani kell a szörnyeket, kezelni kell a játékos statisztikáját, kezelni kell képeket, hangokat, kellenek bele extrák. És mindezt hibák nélkül kell hogy működjön. Ehhez kell, hogy bármilyen problémában jártas legyél, mert különben félpercenként leragadsz, a végére meg feladod.

2015. júl. 13. 03:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!