Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Az alábbi hibám jött PHP-ben:

Fatal error: Call to undefined function: imagecreate() in C:PHPWEBtest.php on line 13

Ez a hibaüzenet jött erre a kódra:

$rajz = imagecreate(300, 300);

Vagyis szerintem a gd.dll vagy a gd2.dll nincs telepítve. Mi a különbség közöttük és hogyan kell bármelyiket telepíteni?

Néztem phpinfo()-t, de nem látom benne amit látnom kellene. A kezdőségem miatt.

2015. júl. 6. 11:51
 1/7 A kérdező kommentje:
A phpinfo() lefuttatásakor nincs GD szekció a kiírt infók között.
2015. júl. 6. 12:07
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha nincs GD, akkor nincs telepitve a GD modul, ezert nem fog menni ez a fuggveny.
2015. júl. 6. 12:33
 3/7 A kérdező kommentje:
Teljesen világos. Hogyan lépjek tovább? Gondolom ez a valami letölthető valahonnan, sőt már le is töltöttem, de nem találok benne futtatható fájlt. Hogyan fog ez a PHP rendszer része lenni? Tudnál segíteni?
2015. júl. 6. 14:10
 4/7 Drone007 ***** válasza:

A hibaüzenetből ítélve te windows alatt próbálkozol, ezért azt javaslom telepíts egy XAMPP-ot, az tartalmaz mindent amire szükséged van.

[link]

Windows alatt futó apache szerverbe nem egyszerű integrálni egy új modult - főleg ha kezdő vagy-, ezért jobb ha egy jól működő komplett rendszert használsz.

2015. júl. 7. 09:18
 5/7 A kérdező kommentje:
Utolsó, nagyon köszönöm, jónak tűnik. Zöld pacsi.
2015. júl. 7. 13:27
 6/7 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam. Természetesen egy hibaüzenet ad csak, XP alatt nem fut. Erre megoldás?
2015. júl. 7. 13:33
 7/7 Drone007 ***** válasza:
Próbálj egy korábbi verziót letölteni, vagy kipróbálhatod a wamp vagy az easyphp rendszereket is.
2015. júl. 7. 14:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!