Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy kell csinálni hanggal...

Hogy kell csinálni hanggal működő eszközöket?

Figyelt kérdés
Láttam interneten egy videót, ahol magyarul irányította a számítógépét az emberke. Volt egy olyan videója is ahol valami eszköz segítségével a lámpát is tusta kapcsolni hanggal miközben a gépébe beszélt. Hogyan leehtne ezt megvalósítani? Tanultam C#-ot de csak pár hétig. Ezzel meglehet oldani? Hogy csinálja, hogy hanggal vezérli? Mindenhol csak az angol nyelvűt találom meg, de nekem magyarul kellene.

2015. jún. 27. 08:01
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

C#-ban van erre egy eléggé jó könyvtár. Bár a pár hetes C# tudásod valószínűleg kevés lesz és angolul sem ártana legalább alapszinten megtanulnod, mert a kicsit is komolyabb programozással kapcsolatos anyagok mindenhol angolul vannak!

Amúgy itt leírja hogyan kell:

[link]

2015. jún. 27. 09:53
 2/3 A kérdező kommentje:
Ez sajnos csak angol nyelven megy. Ráadásul úgy hogy a windowsnak is angolnak kell lennie. És nem értem hogyan tudnék ezzel felkapcsolni pl egy lámpát.
2015. jún. 27. 13:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát, ahhoz a lámpának is tudnia kell ezt. Vannak ilyen égők, keress rá vmi olyasmire hogy programmable light bulb. Vagy pedig megcsinálod "kézzel", de akkor meg elektronikához kell értened. Ez nem csak sima programozás, C#-ból nem fogod tudni lekapcsolni az áramot vmi spéci hardware nélkül.

Lehet inkább egy raspberry pi kéne neked, arra egyszerően tudsz kötögetni dolgokat (persze ekkor is kell érteni hozzá)

2015. jún. 27. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!