Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi az az extern?

Mi az az extern?

Figyelt kérdés
C++ ban láttam változó deklarációnál

2015. jún. 10. 20:42
 1/7 anonim ***** válasza:

könyvemben ez áll:

külső vagy globális változódeklaráció, hivatkozás más modulban definiált globális változóra

2015. jún. 10. 20:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az extern kulcsszó használatával lehet, csak deklarálni egy változót. E nélkül változó definíciót kapsz, a fordító ad neki egy memória területet. Ahhoz, hogy ez működjön másik fordítási egységben kell definiálni a változót.
2015. jún. 10. 22:26
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

x86 szoftverdizájnban nem szokás használni.

Csak akkor jön jól, ha nagyon ramra kell optimalizálni, illetve nagyon sekély a stacked.

2015. jún. 11. 00:11
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha nem simán extern, hanem extern "C", akkor az arra lehet jó, hogy C++ kódot összelinkelj C-vel, és C-ből használd.
2015. jún. 11. 01:26
 5/7 anonim ***** válasza:

"x86 szoftverdizájnban nem szokás használni.

Csak akkor jön jól, ha nagyon ramra kell optimalizálni, illetve nagyon sekély a stacked."

Már ne haragudj, de ennek mi köze így rögtön magához az extern kulcsszóhoz?

2015. jún. 11. 01:28
 6/7 anonim ***** válasza:
5 válasz közül még egyikből sem tudtam meg mikor kell és mire használják. Szerintem a kérdező sem.
2015. jún. 11. 11:13
 7/7 anonim ***** válasza:

Akkor biztos nem figyeltél, mert a második válasz elmond mindent. Vagy hogy egy példa kellene? Tessék:

extern int x;

Compiler nem foglal helyet neki itt, mert máshol már lesz, és linkelésnél arra a memóriahelyre cseréli ki az x-et (ahol használtad).

Kicsit pontatlanul, nagy vonalakban ennyi.

A függvényeket ha jól tudom automatikusan "extern"-nek kezeli, tehát ha egy függvény elé írod, gyakorlatilag semmit se csinál, még akkor se, ha az egy fv. definíció, olyankor meg főleg nincs semmi értelme.

2015. jún. 11. 18:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!