C# ben hogyan megoldható ez a probléma?
Figyelt kérdés
Gondolkoztam rajta sokat de nem jut az eszembe.
Van egy int változó amibe addig újra és újra be kell kérni egy számot amit a felhasználó üt be amíg az megfelelő nem lesz. Például ha betüt vagy nullával kezdődőt üt be akkor nem jó. A regexek jutottak az eszembe.
Regulárus kifejezéssel ez megoldható ugye. Asszem látom is,hogy miképp. De én szeretném máshogy is kivitelezni.
Kivételkezelés jutott az eszembe. De e két módszer melett mit lehetne még kitalálni? Ez érdekel.
2015. jún. 9. 16:52
1/7 anonim válasza:
Használhatod még az ősi C-s módszert is, miszerint stringbe olvasod be, megvizsgálod, és ha megfelelő, akkor teszed csak át a változódba.
2/7 A kérdező kommentje:
De ezt,hogyan vizsgálom meg if el nem értem.
Például string num = a8796
if(num[0] hogyan tovább?
2015. jún. 9. 17:11
3/7 A kérdező kommentje:
Illetve a karakterlánc összes elemén végig kell menni egy ciklussal ami nem nehéz de a feltételvizsgálatba mit írjak nemtudom.
2015. jún. 9. 17:12
7/7 anonim válasza:
egy try-catch blokk is lehet megoldás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!